Meniu

24 Martie. Tineretul României ne aduce cota de 1.80!

FACE TINERETUL ROMÂNIEI UN NOU MECI MARE CU OLANDA?

România este pentru a doua oară consecutiv la un Campionat European de tineret, dar acum meciurile se dispută în condiții mai speciale din cauza pandemiei. Reprezentativa pregătită de Adrian Mutu este bine cotată de casele de pariuri, dar debutează în turneu contra uneia din favoritele la trofeu, Olanda.

Pentru a doua oară la rând, tineretul României începe calificările cu un selecționer și le termină cu un altul. Dacă în 2018/19 această dinamică a fost un succes, plecarea lui Daniel Isăilă și venirea lui Mirel Rădoi provocând ceva orgolii în vestaiarul tricolor, lucrurile nu stau rău nici după rocada Mutu- Rădoi.

România are absențe în atac

Principala problemă pentru ‘Briliant’ este fragilitatea departamentului ofensiv, acolo de unde lipsesc mai mulți jucători importanți ai echipei. Dacă Ianis Hagi a fost prezent la tineret doar pentru meciul decisiv cu Danemarca, România U21 nu se poate baza pe Dennis Man și Valentin Mihăilă, golgheterii acestei campanii, dar nici pe Florinel Coman. În plus, inclusiv Valentin Costache, cel care a marcat golul decisiv cu Danemarca (1-1), nu va fi prezent în lot din cauza faptului că s-a infectat cu virusul Covid.

Astfel, Mutu îi are la dispoziție pe George Ganea și Adi Petre, favorit fiind jucătorul Viitorului. O titularizare a lui Adi Petre ar surprinde, mai ales că actualul atacant al lui UTA nici măcar nu a fost în lotul anunțat inițial și a fost adus abia după oficializarea absenței lui Costache.

În schimb, speranțele cele mai mari sunt puse în Olimpiu Moruțan, decarul echipei. Jucătorul celor de la FCSB are un sezon excelent, a oferit 11 pase decisive în jocurile din campionat și este văzut inclusiv de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, drept omul numărul 1 al naționalei noastre de tineret.

Olandezii aproape că garantează golul

Antrenată de Erwin van de Looi, naționala ‘lalelelor’ a impresionat în calificări. Olanda a obținut maximum de punct până la ultima partidă, cu Portugalia, pe care și-a permis să o piardă cu 1-2 după ce învinsese în turul jucat la Lisabona cu 4-2. Interesant este că portocalii au un lot cu nume interesante, dar rodajul scurt poate să le pună probleme. Kluivert (Leipzig), Bakker (PSG), De Wit (Alkmaar), Schuurs, Ekelenkamp și Borbey (toți Ajax) sunt cele mai importante nume din lotul 'Portocalei Mecanice'.

Pentru că ne gândim că fiind primul meci, ambele pot să abordeze jocul cu o dorință mai mare de a ataca, considerăm că sunt întrunite condițiile pentru un GG. Cota de 1.80 care însoțește acest pronostic, motiv pentru care nu prea avem rețineri în acest sens.

PUNCTE CHEIE:

  • Tineretul României a făcut două GG-uri consecutive în partidele disputate recent;
  • 3 din cele 4 jocuri pe care naționala noastră le-a disputat la Euro 2019 s-au terminat cu ambele combatante printre marcatoare;
  • Cu Portugalia, cealaltă echipă redutabilă din grupa de calificare, Olanda a făcut două GG3+-uri;
  • Batavii au înscris 46 de goluri în doar 10 meciuri preliminare disputate.