Meniu

S. Cîrstea - O. Dodin

Reușește Cîrstea să îi facă față jucătoarei din Franța?

Au trecut ani de când Sorana Cîrstea își caută constanța de altă dată, astfel că jucătoarea din Târgoviște se zbate în continuare la limita topului 100. În turul 2 la Linz, numărul 87 WTA o va întâlni pe Oceane Dodin, poziția 115 în circuit, și în ciuda diferenței de clasament, jucătoarea din Franța e favorită.

O tânără speranță în urmă cu cinci-șase ani, Dodin nu a reușit să confirme talentul uriaș pe care îl are și din pricina accidentărilor. Aflată tot timpul undeva în zona locurilor 100-200, Oceane caută să-și redreseze cariera, dar anul acesta a participat cu precădere în turnee din circuitul ITF.

Cîrstea a arătat tenis doar la US Open post-pandemie

Sorana, în schimb, e o prezență constantă, dar discretă în circuitul WTA, acolo unde s-a cam obișnuit să piardă din primele tururi la majoritatea turneelor. De exemplu, după pauza cauzată de pandemie, Cîrstea a reușit o performanță remarcabilă doar la US Open.

Pe cimentul din New York, sportiva din România a trecut în primul tur de Christina McHale, pentru ca în turul secund să elimine capul de serie numărul 9, Johanna Konta. În turul trei, Sorana a fost la un pas să mai producă o surpriză în fața Karolinei Muchova, favorita numărul 20, dar deși a avut un break avantaj în două rânduri în setul al treilea și trei mingi de meci consecutive în tiebreak-ul decisivului, Cîrstea a pierdut în cele din urmă.

De atunci, jucătoarea de 30 de ani nu a mai reușit nicio victorie, iar calificarea în turul 2 de la Linz s-a produs după ce adversara sa din runda anterioară s-a retras la finalul game-ului cinci al partidei.

Oceane Dodin pornește drept mare favorită, mai ales că este în formă, însă jucătoarele pe care le-a înfruntat pe parcursul anului nu sunt totuși de nivelul Soranei Cîrstea. Chiar dacă ne așteptăm ca sportiva din Franța să câștige, nu credem că acest lucru se va mai întâmpla la fel de ușor ca la precedenta întâlnire directă, tocmai de aceea credem că Sorana va câștiga cel puțin un set și că meciul va avea peste 20 de game-uri.

PUNCTE CHEIE:

  • Sorana Cîrstea a pierdut precedentele trei meciuri jucate, din care două pe hard, iar în primul tur de la Linz a beneficiat de abandonul adversarei
  • Oceane Dodin a învins-o clar pe jucătoarea din România la precedenta întâlnire care s-a disputat tot la Linz, în 2016. Scorul a fost 6-2, 6-4 pentru franceză
  • Dodin a strâns opt victorii la rând, după ce a câștigat turneul de 25.000 de dolari de la Reims și a trecut de calificări și turul 1 pentru a ajunge în runda secundă de la Linz