Meniu

LIVERPOOL CÂȘTIGĂ CU NOROC

Două echipe aflate la capetele opuse ale unor meciuri cu goluri multe săptămâna trecută se luptă marți pe Anfield, în Grupa A a Ligii Campionilor, când Liverpool va primi vizita lui Ajax.

Echipa lui Jurgen Klopp a fost spulberată cu 4-1 de Napoli în prima zi de meci, în timp ce formația lui Alfred Schreuder a lovit Rangers cu patru goluri fără replică.

LIVERPOOL NU ÎȘI GĂSEȘTE RITMUL

Ancheta privind dispariția lui Liverpool de pe Stadio Diego Armando Maradona a continuat și în weekend, deoarece Reds - împreună cu toate celelalte echipe din Premier League - și-au văzut meciurile amânate în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a.

Drept urmare, Klopp și staff-ul său tehnic au beneficiat de timp suplimentar pentru a face o analiză a prestației de groază din Italia, deoarece Piotr Zielinski (2), Andre Zambo Anguissa și Giovanni Simeone au condamnat Liverpool la o înfrângere umilitoare în primul meci din grupe.

Golul lui Luis Diaz a fost tot ceea ce au avut de aplaudat suporterii Roșilor în deplasare împotriva Partenopei. Totuși, startul sub așteptări al lui Liverpool în noua campanie a ajuns la un nivel atât de scăzut încât aceștia joacă deja la recuperare în lupta pentru a ajunge în optimi, în timp ce șansele la titlu sunt de-a dreptul minime, recuperarea punctelor în fața lui City fiind mereu o misiune aproape imposibilă.

Totuși, Liverpool a câștigat ultimele două meciuri de pe teren propriu și nu a mai început niciodată o campanie în Liga Campionilor cu două înfrângeri consecutive, astfel că există și motive de speranță pentru suporteri.

Per total, seria de invincibilitate a lui Liverpool pe Anfield se ridică acum la 10 meciuri în toate turneele de la succesul nesemnificativ cu 1-0 al lui Inter Milano pe Merseyside în stagiunea trecută, dar viitorii lor adversari au reușit să realizeze o performanță care le-a fost smulsă din mână la sfârșitul săptămânii trecute.

Bonus Liga Campionilor

AJAX, DEJA O EXPERTĂ ÎN FAZA GRUPELOR

Ajax și Liverpool au fost două dintre cele doar trei cluburi care au obținut un total perfect de 18 puncte în faza grupelor din sezonul trecut - cealaltă fiind Bayern Munchen -, dar săptămâna trecută, Reds nu a reușit să devină prima echipă engleză care să câștige șapte meciuri consecutive în grupele Ligii Campionilor.

În schimb, campionii din Eredivisie i-au predat o lecție de fotbal lui Rangers într-un succes cu 4-0, cu Edson Alvarez, Steven Berghuis, Mohammed Kudus și Steven Bergwijn, printre marcatorii de la Amsterdam.

Nu au existat semne de mahmureală post-Erik ten Hag pentru campionii olandezi, care și-au extins seria de victorii la șapte meciuri cu un succes clar, 5-0 împotriva lui Heerenveen în weekend, cu Kudus menținându-și impulsul cu o nouă dublă.

Echipa lui Schreuder nu s-a confruntat cu cel mai descurajant început de sezon intern, dar talentul lor în Liga Campionilor a fost mai viu ca niciodată împotriva lui Rangers, iar vizitatorii au păstrat acum cinci foi curate în toate turneele înainte de confruntarea crucială de marți.

În plus, Ajax a înregistrat doar două înfrângeri din ultimele 25 de meciuri în deplasare în toate competițiile europene, deși cea mai recentă înfrângere de acest gen a venit pe Anfield, grație unui scor de 1-0 în 2020 - la doar șase săptămâni după ce roșiii s-au impus tot cu un singur gol la Amsterdam.

Credem însă că acesta este momentul perfect pentru ca Ajax să își demonstreze valoarea europeană contra unui adversar de super talie și să revină cu minim un punct de pe Anfield, pariu pentru care avem o cotă de 2.70.

PUNCTE CHEIE:

  • Ajax vine după 7 victorii consecutive și minim 4 goluri marcate în fiecare din ultimele 3 meciuri (fără să primească vreun gol);
  • Ajax a câștigat ultimele 7 meciuri din grupele Ligii Campionilor și are deja 4 sezoane de când a devenit o forță pe plan european (în sezonul 2018-2019 a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor, după ce le-a eliminat pe Real și Juventus, iar în sezonul 2020-2021 în sferturile Europa League);
  • Liverpool are doar două victorii în ultimele 7 meciuri, cea contra lui Newcatle fiind extrem de norocoasă;
  • În cele două meciuri cu adversari puternici din acest sezon, Napoli și Man. United, Liverpool practic nu a avut replică.