Meniu

25 Iunie, la 19:00. Vikings nu dezamăgește

Sarpsborg a constituit surpriza etapei trecute după ce a învins pe terenul lui Rosenborg. A fost abia a treia victorie în ultimele 22 de partide (inclusiv amicale) pentru formația aflată în prezent pe locul 9. Concentrată excesiv pe defensivă, Sarpsborg este genul de echipă care se mulțumește să smulgă punct cu punct și să dea uneori câte o lovitură de 3 puncte. Adversara de astăzi, Viking, este o echipă a extremelor, capabilă fie să câștige categoric un meci (a învins-o cu 4-1 pe Valerenga) dar și să piardă de o manieră similară (0-3 cu Sandefjord sau 0-5 cu Rosenborg). Totuși, Viking este echipa mai valoroasă (lucru văzut și în meciurile directe) și are în mod sigur capacitatea să plece cu cel puțin un punct.

Joc neconvingător al gazdelor

De la începutul sezonului, Sarpsborg a obținut rezultate mixte și medii. Cu 9 puncte după 7 meciuri jucate, echipa are un bilanț cu adevărat echilibrat, cu 2 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri. În plus, echipa se confruntă cu mari slăbiciuni ofensive, marcând doar de 5 ori până acum, cel mai slab bilanț ofensiv. Acest record este și mai îngrijorător în ceea ce privește meciurile găzduite de echipă. Într-adevăr, Sarpsborg a obținut doar 2 puncte după 3 meciuri disputate acasă, dar și mai dăunător este faptul că echipa nu a marcat niciun gol după 280 de minute (cu tot cu prelungiri) jucate pe stadionul său.

Chiar dacă echipa a încasat foarte puține goluri până acum în acest sezon (6 goluri în 7 meciuri), recordul ofensiv este o amenințare reală pentru echipă, care nu va putea câștiga multe meciuri cu astfel de performanțe ofensive. Echipa are un bilanț cu adevărat îngrijorător acasă și probabil că va întâmpina mari dificultăți în momentul în care va găzdui Viking.

Vikingii, valoroși dar inconstanți

În ceea ce privește Viking, începutul de sezon nu este deosebit de impresionant. Chiar dacă echipa are o clasare bună, fiind în prezent pe locul 6 în clasament, unele rezultate au fost destul de îngrijorătoare în ultima perioadă. Într-adevăr, echipa este în prezent a doua cea mai slabă apărare din campionat, cu un record teribil de 17 goluri primite până acum, după 8 meciuri jucate. Echipa a primit multe goluri, dar se poate baza și pe un atac prolific, deoarece atacanții echipei au găsit deja de 14 ori plasa porții adverse.

Chiar dacă nu strălucește în deplasare, echipa a câștigat deja un meci pe teren străin, 3-1 la Lillestrom. Cu 5 goluri marcate în 4 deplasări, atacanții au demonstrat că nu se tem să marcheze pe teren străin. În plus, echipa se poate baza pe o formă bună, cu 3 succese în ultimele 5 meciuri, ceea ce permite echipei să câștige încredere, chiar dacă ultimul meci a fost dezamăgitor. Oricum ar fi, echipa pare capabilă să evite înfrângerea în deplasare la Sarpsborg.

Predicții pentru meci

Privind jocul celor două echipe, Viking pare să aibă un mic avantaj în fața lui Sarpsborg. Echipa gazdă s-a confruntat cu dificultăți uriașe acasă, fără să înscrie niciun gol până acum. În schimb, Viking a marcat deja de multe ori în deplasare și ar putea înscrie și în timpul acestei opoziții. În plus, trebuie luat în considerare un alt element cheie : întâlnirile anterioare dintre cele două echipe. Într-adevăr, Viking va aborda meciul cu încredere, deoarece echipa este neînvinsă împotriva lui Sarpsborg din ultimele 5 directe, dintre care 4 victorii. De asemenea, este interesant de observat că acest joc este de obicei destul de prolific, deoarece toate aceste 5 partide s-au încheiat cu cel puțin 3 goluri pe tabela de marcaj. În orice caz, Viking pare să știe cum să performeze bine împotriva lui Sarpsborg, fiind neînvinsă din aprilie 2017.
Din toate aceste motive, putem presupune că Viking nu va pierde acest meci. Chiar dacă echipa nu este o favorită evidentă pentru acest joc, recentele opoziții directe, precum și dificultățile uriașe ale lui Sarpsborg în timpul găzduirii, vor permite lui Viking să fie într-o formă mai bună pentru abordarea acestui joc iar cota de 1,54 pentru X2 este principala noastră alegere. În plus, Sarpsborg ar trebui să spargă în sfârșit gheața pe teren propriu și să marcheze, și conform istoricului meciurilor directe să vedem un GG3+ pentru cotă 2.00.

PUNCTE CHEIE:

  • Sarpsborg are doar 3 victorii în ultimele 22 de meciuri (plus 10 egaluri și 9 înfrângeri);
  • Nici pe teren propriu Sarpsborg nu se descurcă mai bine, cu o singură victorie în ultimele 10 meciuri (într-un amical contra lui Odd);
  • Sarpsborg are cel mai slab atac din campionat, cu doar 5 goluri marcate în 7 meciuri;
  • Viking are un bilanț aproape perfect în ultimele 5 întâlniri directe, cu 4 victorii și un egal;
  • Viking are un total de 6 înfrângeri în ultimele 20 de meciuri.