Meniu

20 Decembrie. AC Milan continuă seria victoriilor din directe

REIA MILAN ȘIRUL VICTORIILOR LA SASSUOLO?

AC Milan poate pierde locul 1 în etapa asta dacă nu bate la Sassuolo, după ce a condus clasamentul Serie A pentru nouă etape deja. Echipa lui Stefano Pioli prinde gazdele în scădere de formă și ar putea să profite de acest lucru pentru a-și continua seria de victorii în deplasare întreruptă ultima etapă la Genoa (2-2).

La începutul sezonului, nu prea se întrevedea parcursul lui Milan, mai ales că după nouă titluri la rând, Juventus era mare favorită. Casele de pariuri o vedeau pe “Bătrâna Doamnă” atât de dominantă, încât au fost și cote sub 2.00 pentru câștigarea titlului cu numărul 37, adică dublu plus unul față de câte au Inter Milano și AC Milan împreună (fiecare câte 18).

A pierdut jumătate din puncte în ultimele două etape

Cu o cotă de aproximativ 25.00 la câștigarea titlului la start, echipa lui Zlatan Ibrahimovic a început în trombă, cu patru victorii la rând, două dintre ele purtând semnătura suedezului, care a marcat toate golurile: 2-0 cu Bologna, în prima etapă și 2-1 la Inter Milano, în a patra. În următoarele trei meciuri de campionat, Milan a făcut primele două egaluri: 3-3 cu AS Roma și 2-2 cu Verona, ambele acasă.

Zlatan s-a accidentat însă la meciul cu Napoli (3-1), când a marcat de două ori, și lipsește de patru etape, iar în acest interval Milan a mai remizat de două ori fără el: 2-2 cu Parma, pe San Siro, și 2-2 la Genoa. Ajunsă la 28 de puncte după 12 etape, trupa lui Stefano Pioli era înaintea acestei runde la o lungime de Inter și câte patru de Juventus și Roma. Practic, dacă nu câștigă la Sassuolo, poate pierde șefia în Serie A.

Sassuolo s-a cam topit

Iar acest lucru s-ar putea întâmpla tocmai în fața marii rivale din oraș, motiv pentru care motivația va fi cu siguranță la cote maxime în rândul milanezilor. Și au chiar motive să fie optimiști, pentru că Sassuolo pare că a slăbit ritmul.

După ce a debutat în noul sezon cu un elan de candidată la titlu, echipa care-și joacă meciurile de acasă pe Stadio Citta dela Tricolore a suferit prima înfrângere (0-3 cu Inter) și două dintre egaluri în precedentele patru etape. În primele opt etape, Sassuolo câștigase de cinci ori (inclusiv un 2-0 la Napoli) și remizase în trei rânduri, fiind preț de patru etape pe locul 2 în clasament.

Forma recentă poate continua și cu Milan, care vine să ia trei puncte la Reggio Emilia. Oaspeților le lipsesc câțiva jucători importanți precum Rebic, Hernandez , Bennacer sau Kjaer, dar ar putea benficia de revenirea lui Ibrahimovic, care este ușor în urmă cu pregătirea, dar ar putea risca o apariție pe teren în cazul în care e nevoie. În același timp, Sassuolo nu se va putea baza pe unul dintre cei mai buni oameni ai săi, Manuel Locatelli, care ratează întâlnirea cu fostul său club.

Pentru că ascendentul moral este în favoarea oaspeților, care nu au mai pierdut de ceva vreme cu Sassuolo, dar și calitatea tehnică și forma recentă indică același deznodământ, alegerea noastră este “2 solist”. Credem că milanezii au tot ce le trebuie pentru a câștiga în fața unei echipe care se va deschide și va ieși la joc.

PUNCTE CHEIE:

  • Sassuolo a câștigat doar unul din ultimele patru meciuri jucate acasă, 1-0 cu Benevento. Golaverajul în acest interval este 4-6;
  • Milan are patru victorii la rând în ultimele patru deplasări pe Citta del Tricolore (9-2 este golaverajul în acest timp);
  • Oaspeții sunt neînvinși în cele mai recente opt confruntări directe, șase din care a câștigat. Golaverajul în această perioadă este 15-6;
  • Milanezii sunt neînvinși de 20 de jocuri în deplasare în toate competițiile și au în acest interval 12 victorii și șapte egaluri;
  • AC Milan are șapte victorii în precedentele opt deplasări din Serie A și un golaveraj de 19-8 în perioada indicată.