Meniu

CFR PIERDE LAMENTABIL CU SIVASSPOR

În căutarea celor 3 puncte extrem de importante pentru depășirea fazei grupelor în Conference League, CFR primește în această seară vizita lui Sivasspor, echipă care încă nu are victorie în acest debut de sezon (nici pe plan intern nici european).

Situația în grupă este extrem de echilibrată, toate cele 4 formații având câte un punct și un golaveraj de 1-1.


CONTINUĂ CHINUL ÎN EUROPA PENTRU CFR

După ce în sezonul trecut a ratat depășirea fazei grupelor în Conference League deși a avut o grupă cel puțin accesibilă, CFR-ul a continuat jocul european slab și în această stagiune. Seria neagră a început cu eliminarea timpurie din primul tur al Ligii contra armenilor de la Pyunik, o echipă de anonimi. Nici dublele cu modestele Soligorsk sau Maribor (locul 6 în Slovenia) nu au fost la îndemâna campioanei, care a trecut în ambele cazuri cu 1-0 la general. Deplasarea de la Ballkani din prima etapă a grupelor a fost una dureroasă pentru elevii lui Petrescu. Dominați copios în primul act, aceștia s-au văzut conduși până în minutul 91, când fundașul central Yuri Matias a salvat-o pe campioana României de la o nouă rușine europeană.

Dacă e să luăm însă partea plină a lucrurilor, CFR-ul a câștigat toate cele 3 meciuri europene de pe teren propriu fără să primească vreun gol.

În schimb, CFR și-a regăsit cadența în campionat, câștigând în ultimele două runde ale SuperLigii: 4-0 cu FC Voluntari și 2-0 cu CS Universitatea Craiova. Cu două meciuri restante, aceștia au chiar șansa să egaleze la puncte liderul Farul.

Urmează partida de pe teren propriu cu Sivasspor, o echipă care a alergat și ea după egalare în partida cu Slavia Praga. „Eu tot timpul respect adversarii, știți că îi fac mari. Nu mi-e frică de Sivasspor. Au jucători buni, un buget foarte mare, dar orice echipă care a venit la Cluj a avut viață grea”, a spus Petrescu, surprinzător de optimist.

Defensiva este în continuare punctul forte al echipei din Cluj, care are 7 meciuri fără gol primit în ultimele 10 disputate în toate competițiile. În preliminariile onferene League, nu a primit niciun gol acasă.


SIVASSPOR A UITAT GUSTUL VICTORIEI

Sivasspor are o serie de zece meciuri fără victorie în toate competițiile. Echipa turcă a jucat în play-off-ul Europa League, unde a suferit două înfrângeri în fața lui Malmo (1-3 în deplasare și 0-2 acasă). Astfel, a ajuns în grupele Conference League. Este presiune mare pe antrenorul Riza Calimbay, care poate fi demis dacă nu câștigă la Cluj. Lotul echipei din Turcia nu este cu mult mai valoros decât al CFR-ului: 31,98 milioane de euro față de 29,05 milioane.

Calimbay preferă un sistem 4-2-3-1. Ca și CV, jucătorii din ofensivă pot fi „de speriat”. Gradel, N'Jie și Yatabare au jucat în Ligue 1 la echipe importante, dar acele timpuri sunt trecute, iar acum ei se află cu Sivasspor în a doua jumătate a clasamentului din campionatul turc (locul 15).

Mijlocașul ofensiv Erdogan Yesilyurt și atacantul Leke James sunt accidentați, iar mijlocașul defensiv Kader Keita este suspendat, el primind cartonașul roșu în duelul cu Slavia Praga.


Mizăm pe victoria gazdelor, a căror cotă este deja în scădere (1.9 față de 2.1 în ziua precedentă).


PUNCTE CHEIE:

  • CFR-ul vine după un succes extrem de important, 2-0 contra Universității Craiova și, dacă își va câștiga cele două restanțe, ajunge la egalitate cu liderul Farul;
  • În ultimele 12 meciuri oficiale jucate acasă, clujenii au 9 victorii, o remiză și două înfrângeri;
  • Sivasspor traversează o pasă extrem de neagră și nu are victorie în cele 10 meciuri oficiale din acest sezon (11, dacă punem și finala Cupei din mai);
  • Sivasspor a fost surclasată de Malmo (1-5 în dublă manșă) și a obținut un egal noroco cu Slavia Praga;
  • În precedentul sezon european Sivasspor a fost surclasată de FC Copenhaga, 0-5, o echipă cel mult la nivelul CFR-ului;
  • În acest sezon, Siva a pierdut toate cele 4 deplasări și a primit minim 3 goluri în fiecare (golaveraj 2-13).