Meniu

16 Mai. Sepsi face egal cu FCSB după ce a condus cu 2-0

Sepsi este echipa momentului în România, chiar dacă pentru titlu tot CFR Cluj și FCSB sunt în cursă. Echipa din Sfântu Gheorghe a obținut cele mai multe puncte în play-off, alături de CFR, iar acest aspect a adus-o în cursa pentru cupele europene. Viitorul adversar este chiar FCSB, echipă care n-a învins-o în actualul sezon și este interesant de văzut dacă Sepsi va încheia cu stil patrulaterul cu bucureștenii.

Universitatea Craiova s-a prăbușit încetul cu încetul și, chiar dacă i se în continuare respectul cuvenit pentru unii fotbaliști și pentru joc, oltenii tot pierd puncte întruna. Așa s-a ajuns ca înainte cu 3 etape de final, trupa lui Marinos Ouzounidis să fie la 8 puncte în spatele liderului CFR Cluj și la doar unul peste Sepsi.

A luat granzii la rând

Cum a început totul? Nu se știe exact, mai ales că în a doua jumătate a sezonului regulat Sepsi își cam pierduse busola. Și-a revenit însă, iar acum, în play-off, a obținut victorii importante. După un început mai stângaci, 0-0 cu Universitatea și 0-1 cu CFR, trupa lui Grozavu s-a pus pe treabă. A câștigat cu 2-1 pe terenul lui FCSB, apoi a bătut-o și pe Clinceni, pentru ca în cele din urmă să treacă și de Craiova (2-0) și CFR (1-0).

Poate cel mai important amănunt legat de Sepsi înaintea acestei partide este cel legat de invincibilitatea în fața lui FCSB. Înaintea partidei de duminică, este unica echipă din Liga 1 care a rămas neînvinsă în fața echipei pregătită de Toni Petrea. După două egaluri identice în sezonul regular, terminate cu 1-1, a urmat bomba din tur.

FCSB câștigă doar cu ajutor

Echipa lui Gigi Becali a început să se înece din nou la mal, lucru pe care tot îl face de câțiva ani. De data aceasta, CFR Cluj i-a oferit o sumedenie de șanse să se detașeze în lupta pentru titlu, dar momentan tot pe locul 2 este, în spatele triplei campioane.

Rezultate din ultima vreme a formației din Berceni nu oferă prea multe speranțe. În ultima rundă a făcut egal cu Clinceni (2-2), în timp în ce în cele mai recente 5 a câștigat o singură dată. S-a întâmplat la acel 2-1 cu Botoșani, în care a întors scorul datorită unei execuții de excepție a lui Octavian Popescu și a unei gafe de începător a portarului Pap. În rest, două eșecuri cu Craiova (0-2) și cu Sepsi.

Ne așteptăm ca și de această dată Sepsi să facă o figură frumoasă și să îi pună mari probleme FCSB-ului. Dacă actualul loc 2 nu iese din pasa rea și nu reușește să etaleze cel mai bun joc, sunt șanse mari ca cele 3 puncte să rămână la Sepsi. Cota pentru 1X, pronosticul nostru la meciul de azi, este în jur de 1.70, mulțumitoare pentru contextul actual.

PUNCTE CHEIE:

  • Sepsi este într-o formă de zile mari, cu 4 victorii în precedentele 5 partide, perioadă în care a întâlnit cele mai bune echipe din campionat;
  • Trupa lui Leo Grozavu se poate baza pe o apărare solidă de la începutul play-off-ului, acolo unde, alături de CFR Cluj, a primit cele mai puține goluri, 4 în 7 meciuri;
  • În ultima vreme, FCSB este departe de forma ei cea mai bună, reușind să câștige doar de 3 ori în ultimele 10 partide disputate, perioadă în care a mai strâns 5 egaluri și două înfrângeri;
  • În acest sezon, FCSB se cam chinuie să ia puncte de la competitoarele directe. Contra celor din Top 4, roș-albaștrii au câștigat doar de două ori în 8 meciuri, timp în care au pierdut în 3 rânduri;
  • Sepsi va aborda meciul cu siguranță datorită rezultatelor din acest sezon cu FCSB. Din 3 directe, bucureștenii nu au câștigat niciuna, două fiind egaluri, iar ultima o victorie a lui Sepsi cu 2-1.