Meniu

27 Octombrie, la 19:30. Juventus pierde acasaă

Juventus o vizitează miercuri seară pe Allianz Stadium pe Sassuolo, echipă aflată la jumătatea clasamentului, după ce a revenit pe final de meci după înfrângerea din Derby d'Italia.


Juve
va încerca să își continue seria de nouă meciuri fără înfrângere în toate competițiile și să reducă distanța față de cluburile aflate direct deasupra sa în clasament în a doua lor întâlnire din Serie A în trei zile.

Juventus și-a păstrat duminică seria de invincibilitate, ținând-o pe campioana Inter la egalitate, 1-1, pe San Siro, grație unei decizii de penalty controversate și a comportamentului calm al lui Paulo Dybala în condiții de constrângere.

La revenirea după ultima sa pauză - de data aceasta din cauza unei accidentări la coapsă - Dybala, înlocuitorul din repriza a doua, a marcat un penalty în minutul 89 și a obținut o remiză pentru giganții din Torino. După ce arbitrul și-a modificat decizia după ce a vizionat monitorul de pe teren, după ce s-a considerat că Denzel Dumfries de la gazde l-a prins pe Alex Sandro în interiorul suprafeței, mercurialul argentinian a avut o contribuție esențială.

Acest rezultat o menține pe Juve la un punct în spatele Atalantei și Fiorentinei, pe locul șase în clasamentul Serie A, cu 15 puncte - la fel ca Atalanta și Fiorentina - și continuă o serie de patru victorii consecutive cu 1-0, atât pe teren propriu, cât și în străinătate.

Aceste victorii au fost obținute în dauna lui Chelsea, Zenit Sankt Petersburg și Roma, demonstrând că prezența antrenorului Max Allegri începe să aibă efectul scontat asupra unei grupări inconstante.

Chiar dacă golurile au fost mai greu de găsit de la plecarea lui Cristiano Ronaldo, bianconerii au încă suficientă putere de foc acum că Dybala și Alvaro Morata au revenit la acțiune, alăturându-se lui Federico Chiesa, Dejan Kulusevski și Moise Kean în goana pentru pozițiile de atacant.

Acest cvintet va aștepta cu nerăbdare și sosirea lui Sassuolo în această săptămână, deoarece Juventus a marcat trei goluri în patru din precedentele cinci întâlniri cu Neroverdi, iar în sezonul trecut a triumfat cu 3-1 atât acasă, cât și în deplasare.

Sassuolo
s-a scufundat în jumătatea inferioară a clasamentului din Serie A după un început dificil sub noua conducere, după ce a petrecut o mare parte a sezonului în prima jumătate a clasamentului și a sfidat șansele acumulate împotriva unei echipe relativ mici.

Drept urmare, clubul lui Alessio Dionisi a înfruntat sâmbătă seara promovata Venezia, cele două formații fiind ciudat de la egalitate de puncte și despărțite doar de diferența de goluri. Emilienii, în schimb, au avansat cu trei puncte față de adversarii lor și au ajuns pe locul 13 la fluierul final.

Deși a fost condusă imediat după jumătatea de oră de joc, Sassuolo și-a revenit rapid și a marcat cinci minute mai târziu, cu un șut puternic cu stângul al lui Domenico Berardi. După pauză, gazdele s-au impus cu 3-1, într-un meci în care au controlat atât mingea, cât și teritoriul.

Victoria înlătură o parte din presiunea asupra lui Dionisi, care mai devreme a lăsat să se piardă un avantaj de două goluri în egalul 2-2 cu modesta Genoa, lăsându-i cu doar patru puncte din ultimele șase meciuri.

Berardi este omul lor de bază în atac, cu patru goluri și o pasă de gol în cele șapte apariții de până acum, dar ceilalți atacanți italieni Gianluca Scamacca și Giacomo Raspadori vor îmbrățișa miercuri sarcina de a-și păcăli coechipierii internaționali extrem de experimentați în apărarea lui Juventus.


PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 directe au fost extrem de spectaculoase, bifând de fiecare dată chiar pariul GG4+;
  • Juventus a marcat cel puțin două goluri în poarta lui Sassuolo în ultimele 10 întâlniri directe, de 7 ori reușind chiar cel puțin 3 goluri;
  • Dacă în meciurile cu echipele de top Juventus joacă foarte prudent, toate cele 3 partide din acest sezon cu echipe din ultima treime a clasamentului au bifat pariul GG4+, Juve primind de fiecare dată câte două goluri dar terminând neînvinsă;
  • 4 din ultimele 5 meciuri ale lui Sassuolo au bifat pariul GG3+;
  • Ultimele 7 deplasări oficiale ale lui Sassuolo au bifat pariul GG3+.