Meniu

27 Octombrie, la 19:30. Atalanta, victorie cu goluri

După ce săptămâna trecută a lăsat să îi scape puncte în două meciuri consecutive, Atalanta BC va dori să se revanșeze atunci când se va deplasa miercuri la Sampdoria.

La Dea vrea să profite de o echipă Samp în dificultate, după ce a cedat în weekend un egal în prelungiri la Udinese, după agonia din Liga Campionilor de pe Old Trafford.

Atalanta o primește duminică pe Udinese, după o înfrângere uluitoare la Manchester United, săptămâna trecută, în care a cedat un avantaj de 2-0 la pauză. Acum au pierdut două din ultimele trei meciuri și se confruntă cu o problemă de accidentări.

În ciuda acestui fapt, bergamascii au preluat conducerea în minutul 56, grație unui șut spectaculos din afara careului al lui Ruslan Malinovskyi. Antrenorul Gian Piero Gasperini a primit ordinul de plecare, înainte ca Beto să înscrie cu capul în prelungiri, egalând pentru Zebrette, negând cele trei puncte.

Gasperini va fi ușurat să își ducă echipa la mijlocul săptămânii în vechea sa locație din Genoa, deoarece Atalanta se află în prezent pe locul trei în clasamentul "formației în deplasare", după ce acea gafă din final a lăsat La Dea cu doar cinci puncte din 15 disponibile acasă în acest sezon.

Deși se află la egalitate de puncte cu Juventus și la doar un punct în spatele Romei, liderul campionatului se pierde în depărtare, în timp ce Nerazzurri caută acea constanță care i-a făcut să termine în primele patru locuri în ultimele trei sezoane.

Sampdoria a avut cu aproape două zile mai mult timp pentru a se pregăti decât adversarii lor, după ce a obținut vineri seara trei puncte cruciale, care s-ar putea dovedi cruciale în căutarea unor victorii consecutive.

Nereușind încă să se adapteze la tehnicile fostului antrenor de la Parma, Roberto D'Aversa, după ce a preluat clubul în vară de la Claudio Ranieri, Blucerchiati avea un singur punct și a primit 13 goluri în precedentele patru meciuri, ceea ce îi lăsa pe locul 17.

Cu toate acestea, au meritat pe deplin victoria cu 2-1 împotriva rivalilor ligurieni de la Spezia pe Stadio Luigi Ferraris, veteranul Antonio Candreva jucând un rol cheie în victoria care îi urcă pe locul 15.

Candreva a dat anii înapoi ca parte a liniei de atac îmbătrânite a lui Samp, a cărei medie de vârstă a fost redusă cel puțin puțin puțin prin faptul că D'Aversa l-a ales pe Manolo Gabbiadini în locul lui Fabio Quagliarella, în vârstă de 38 de ani. Candreva a fost implicat într-un autogol al oaspeților, Emmanuel Gyasi, înainte de a înscrie golul decisiv al doilea chiar înainte de pauză.

Formația genoveză va avea o ocazie mai bună de a-și îmbunătăți bilanțul sumbru de puncte în fața lui Torino și Bologna, continuând o serie de patru meciuri din șase pe teren propriu, înainte de pauza internațională din noiembrie.

Cu toate acestea, au reușit să învingă La Dea cu 3-1 aproape exact acum un an - cu Quagliarella marcând golul de deschidere - ceea ce oferă cel puțin un bun augur pentru confruntarea de miercuri seara.


PUNCTE CHEIE:

  • 8 din ultimele 10 meciuri ale Atalantei au adus goluri la ambele porți;
  • 10 din ultimele 11 deplasări ale Atalantei au bifat pariul GG;
  • Ultimele 4 meciuri ale Sampdoriei au bifat chiar pariul GG3+.