Meniu

27 Septembrie, la 21:45. Torino, egalată pe final la Venezia

Torino va încerca să își prelungească seria de patru meciuri fără înfrângere în campionat, luni, când va face deplasarea la Venezia. Gazdele se află acum în ultimele trei clasate în Serie A, cu o zeste de doar trei puncte din cinci meciuri, în timp ce oaspeții sunt cu patru puncte mai bine, pe locul nouă.

Acomodare grea în Serie A

La fel cum este cazul altor nou-promovate din Europa (Norwich în Premier League, Bochum și Furth în Bundesliga), Venezia resimte șocul duelurilor de pe prima scenă fotbalistică. Deși venea din postura de câștigătoare a Serie B, Venezia a avut din start două dueluri tari, pe care le-a pierdut fără a opune rezistență: 0-2 cu Napoli și 0-3 cu Udinese.

Echipa lui Paolo Zanetti și-a revenit pentru a strânge primele puncte din campionat, când Thomas Henry și David Okereke i-au adus victoria cu 2-1 în deplasare la fosta colegă din Serie B, Empoli.

Totuși, nu au reușit să se bazeze pe acest rezultat, victoria fiind urmată de o înfrângere dezamăgitoare cu 2-1 pe teren propriu în fața celor de la Spezia, înainte de a întâlni liderul campionatului, AC Milan, într-un test dificil în ultima etapă.

Deși echipa lui Zanetti a reușit să mențină meciul fără goluri timp de mai bine de o oră, în cele din urmă a fost doborâtă când Brahim Diaz i-a adus pe rossoneri în avantaj cu 20 de minute înainte de final, iar Theo Hernandez a adăugat un al doilea gol pe final pentru a-i condamna pe I Leoni alati la a patra înfrângere în campionat din cinci meciuri.

Venezia va spera acum să își revină după înfrângeri consecutive, dar se va confrunta cu o altă provocare dificilă, deoarece va primi o echipă din Torino care a găsit o formă bună în ultimele săptămâni.

Torino nu mai vrea să repete emoțiile de anul trecut

După două înfrângeri consecutive în debutul sezonului, Il Toro și-a revenit, adunând șapte puncte în ultimele trei meciuri.

Au pus primele puncte pe tabela de marcaj cu o victorie cu 4-0 în fața Salernitanei, Antonio Sanabria, Gleison Bremer, Tommaso Pobega și Sasa Lukic marcând într-o demonstrație dominantă, înainte de a obține o victorie meritorie în deplasarea de la Sassuolo.

În încercarea lor de a continua seria bună, oamenii lui Ivan Juric s-au confruntat cu un test dificil în fața lui Lazio, iar golul lui Pjaca părea că îi conduce spre o victorie cu 1-0, doar că Ciro Immobile a egalat în minutul 91 pentru oaspeți și a forțat o împărțire a punctelor.

În ciuda acestei dezamăgiri de ultimă oră, Il Toro va fi mulțumit de evoluția sa din ultimele săptămâni și va încerca să revină la victorie luni, având șansa de a urca și mai mult în prima jumătate a clasamentului cu o victorie. Punctele astfel adunate se pot dovedi extrem de importante, căci cu siguranță Torino nu mai vrea să repete emoțiile de anul trecut când doar forma dezastruoasă a li Parma și Cagliari i-a făcut să se salveze.

PUNCTE CHEIE:

  • Venezia a pierdut 4 din cele 5 meciuri de campionat, 3 din ele fără gol marcat și toate 4 cu minim două goluri primite;
  • Torino a strâns 7 puncte în ultimele 3 etape;
  • Torino a marcat în toate cele 5 meciuri de campionat și a pierdut la limită meciurile cu Fiorentina și Atalanta.