Meniu

26 Decembrie. Everton continuă seria victoriilor

CONTINUĂ EVERTON SERIA VIICTORIILOR ȘI CU SHEFFIELD?

Everton este pe cai mari în ultima vreme după ce a reușit câteva victorii extrem de importante în Premier League și ocupă momentan un loc de Liga Campionilor. Deplasarea de la Sheffield, ultima clasată, este o oportunitate majoră pentru echipa lui Ancelotti să urce pe locul 3, deoarece o victorie i-ar garanta asta indiferent de rezultatul de la Leicester – Manchester United.

Everton este una din echipele care în acest sezon s-a autodepășit, după ani în care a orbecăit undeva pe la mijlocul clasamentului. Transferurile lui Allan și Doucoure au creat un echilibru la mijlocul terenului unei echipe ce uneori părea fără busolă, iar inserția numită James Rodriguez e dinamizat atacul condus de golgheterul Calvert-Lewin.

Revin în top 4 după 15 ani?

Altădată prima echipă a orașului, Everton a pierdut de multă vreme supremația în Liverpool. Albaștrii au participat doar de două ori în cupele europene în ultimii zece ani, iar cea mai bună clasare în acest interval a fost un loc 5 obținut în stagiunea 2013/14 cu o echipă în care străluceau Lukaku, Barkley, Baines sau Coleman.

O prezență în primele patru trebuie căutată puțin mai în spate, adică până la sezonul 2004/05, atunci când Everton s-a calificat în preliminariile Ligii Campionilor. Nu s-au dus atunci în grupe, cum n-au ajuns nici în cele ale Cupei UEFA după ce a fost eliminată în primul tur de Dinamo, care a câștigat la București cu 5-1.

Acum, sub comanda lui Ancelotti, lucrurile s-au schimbat, iar Everton arată foarte bine. Chiar dacă a traversat și o perioadă mai delicată în această stagiune, echipa “caramelelor” ocupă locul 4 înainte de etapa de Boxing Day și va urca pe podium cu o victorie la Sheffield. Iar acest lucru nu pare deloc dificil de obținut din moment ce până acum Everton a obținut victorii la Tottenham (1-0) sau Leicester (2-0), ori acasă cu Chelsea (1-0) și Arsenal (2-1), ultimele treci în precedentele etape.

Sheffield, în schimb, nu a câștigat niciun meci până acum și are doar două egaluri în primele 14 etape. În plus, “lanterna” din Premier League au marcat doar opt goluri și este greu de crezut că vor putea să amenințe cu ceva serios pe Everton.

Astfel, în condiții normale, ar trebui să ne bucurăm de cota pe care oaspeții au primit-o pentru victorie și să așteptăm să vedem dacă magia Crăciunului funcționează și în privința pariurilor.

PUNCTE CHEIE:

  • Sheffield are doar un punct obținut în cele șapte meciuri jucate acasă în acest sezon, iar ultimele patru sunt înfrângeri (golaverajul în acest interval este de 4-11);
  • Gazdele nu au nicio victorie după 14 etape din Premier League, au înregistrat 12 înfrângeri în acest timp, iar golaverajul e 8-25;
  • Everton a câștigat cu 1-0 partida jucată în sezonul trecut pe Barmall Lane din Sheffield;
  • Oaspeții au patru meciuri consecutive fără înfrângere în Premier League, ultimele trei fiind victorii. Golaverajul în perioada indicată este 6-2;
  • Echipa lui Ancelotti are trei jocuri la rând fără înfrângere în deplasările din campionat, iar două dintre acestea sunt victorii (golaveraj 6-4 în acest timp).