Meniu

15 aprilie, la 22:00. Slavia cedează umilitor acasă.

REUȘEȘTE SLAVIA UN NOU MECI EXCELENT PE TEREN PROPRIU?

Slavia a reușit un sezon excelent nu doar în campionat cât și în Europa League. Trupa lui Stanciu are un avans de 17 puncte față de Sparta și este aproape sigură de un nou titlu. În Europa au trecut de o grupă grea, cu Leverkusen, Nice și Hapoel Beer Shava, pentru ca apoi să le elimine pe Rangers și Leicester.

Slavia are un parcurs excelent în meciurile eliminatorii din sezonul acesta. În cele 4 meciuri cu Leicester și Rangers cehii au primit un singur gol, o performanță absolut remarcabilă dacă privim la ce meciuri făcuseră cele două adversare pe teren propriu anterior.

Impatabili pe teren propriu

Fie că vorbim de meciurile europene sau de cele de campionat, Slavia pare impatabilă în meciurile pe teren propriu din acest sezon. Echipa este neînvinsă acasă din noiembrie 2019, când în a cedat în fața lui Inter Milano, 1-3, în Liga Campionilor. Și pe teren străin Stanciu & compania nu au mai cedat din decembrie anul trecut, când s-au deplasat la Leverkusen. În campionat, ultima înfrângere acasă datează din 18 august 2018, un 0-2 cu Jablonec. De atunci, au urmat 44 e meciuri fără înfrângere, din care Slavia a reușit să câștige 38.

Victorie de moral

Slavia a reușit o mare victorie de moral în weekend, 2-0 contra marei rivale Sparta, care a și închis definitiv lupta la titlu. Meciul a fost dominat categoric de echipa lui Stanciu, care a și reușit pasa decisivă la primul gol. Fără grija competiției interne, este clar că cehii își vor canaliza acum toată atenția pe returul cu Arsenal. Accederea în semifinale ar fi o performanță remarcabilă, căci ultima dată s-a întâmplat în sezonul 1995 - 1996.

Arsenal nu impresionează

Arsenal a trecut de Benfica cu mult noroc. După un 1-1 în meciul considerat în deplasare, Arsenal s-a văzut cu 2-1 în meciul tur. Au punctat de două ori pe final iar Benfica a trimis în bară chiar la ultima fază. Nici de Olympiakos londonezii nu au reușit să treacă ușor. Au câștigat partida tur, 3-1, după alte două goluri înscrise pe final (în ultimele 10 minute). Olympiakos însă a câștigat returul și scorul la general a rămas 3-2.

Nici în campionat Arsenal nu impresionează. Aflată pe locul 9 cu 7 meciuri rămase de jucat, Arsenal are emoții serioase pentru a prinde un loc de cupă europeană. Evoluțiile au fost inconstante și chiar dacă trupa lui Mikel Arteta a reușit și câteva victorii de marcă (are victorii acasă la United și Leicester și pe teren propriu cu Chelsea și Tottenham), au existat multe meciuri dezamăgitoare cu echipe fără pretenții (un singur punct în șase meciuri cu Burnley, Wolverhampton și Aston Villa)

Chiar dacă Arsenal a dominat meciul tur și ar fi putut câștiga, credem că Slavia nu se va dezminte și va face un nou meci excelent pe teren propriu. Așa că 1X, la o cotă de 2.07, pare numai bună de luat.

PUNCTE CHEIE:

  • Slavia este în continuare neînvinsă acasă în acest sezon de Europa League, cu 3 victorii și 2 egaluri și un golaveraj total de 8-3;
  • Parcursul Slaviei în campionat este unul impresionant, cu 21 de victorii în 26 de etape și nici o înfrângere;
  • Echipa se bazează pe un atac impresionant, cu 72 de goluri marcate în 26 de etape, dar și o defensivă greu de trecut, cu doar 15 goluri primite;
  • Arsenal vine după o înfrângere cu Olympiakos și un egal cu Slavia în Europa League;
  • Arsenal are o singură victorie în ultimele 5 meciuri (contra lui Sheffield, codașa din Premier League). În rest, două egaluri și două înfrângeri;
  • Nici în deplasările de Premier League Arsenal nu se descurcă prea grozav, cu doar două victorii în 10 meciuri cu primele 12 clasate.