Meniu

18 Februarie. United o zdrobește pe Sociedad, care nici nu marchează.

ÎMPART PUNCTELE UNITED ȘI SOCIEDAD?

Real Sociedad a condus timp de 7 etape cursa pentru titlu în Spania, dar în ultima perioadă a început să facă mai mulți pași greșiți și a căzut pe locul 5. Totuși, bascii și-au revenit în ultima perioadă și arată mult mai bine decât în luna decembrie. Joi, primesc vizita lui Manchester United, care are și ea un sezon oscilant, astfel că ne așteptăm la o confruntare echilibrată la Torino, acolo unde este programată partida.

Echipa lui Ole Gunnar Solskjaer este pe locul 2 în Premier League, dar zarurile par să fi fost aruncate în privința titlului, care, măcar pentru moment, pare adjudecat de Manchester City. United are însă o luptă de dus pentru a își asigura prezența în ediția viitoare a Ligii Campionilor, acolo unde concurența este mare în campionatul englez.

Bruno Fernandes este noul rege

O bună parte din rezultatele obținute de ‘diavoli’ în această stagiune au venit din gheata lui Bruno Fernandes, portughezul-minune care în ultimul an a făcut minuni la Manchester. Mijlocașul de 26 de ani a jucat fost trimis pe teren în 35 de meciuri pe parcursul întregului sezon, perioadă în care a marcat de 19 ori și a oferit 12 pase decisive. Doar Marcus Rashford se mai apropie de cifrele lui Bruno, atacantul englez reușit să înscrie de 16 ori și să creeze 11 goluri pentru colegii săi.

Totuși, în ultima vreme, United a cam uitat să câștige. În precedentele 5 partide, United a câștigat o dată, acel 9-0 categoric reușit în fața lui Southampton. În acest timp, a mai remizat de 4 ori, 0-0 la Arsenal, 3-3 cu Everton și 1-1 la WBA, iar în Cupa Angliei a eliminat-o pe West Ham abia în prelungiri grație golului marcat de McTomminay în minutul 97.

Mai ales în deplasare, meciurile pe care echipa din Manchester le-a disputat începând cu 23 decembrie s-au terminat cu pariul ‘PsF X’ câștigător, element extrem de important în perspectiva confruntării cu Sociedad.

Bascii și-au recuperat vedetele

Pentru echipa lui Imanol Alguacil, luna februarie poate fi cea a renașterii, după ce în perioada decembrie-ianuarie a avut multe bătăi de cap. Începând cu 16 decembrie și până la finalul lunii trecute, Sociedad a pierdut 4 meciuri în campionat, dar și două jocuri decise după terminarea celor 90 de minute (înfrângere la penalty-uri în Supercupa Spaniei cu FC Barcelona și 1-3 în prelungiri cu Betis Sevilla, în Cupa Regelui).

O explicație pentru această perioadă modestă poate fi și problema accidentărilor, pentru că la un moment dat, Sociedad nu s-a putut baza pe trei dintre cei mai importanți jucători în același timp. Mikel Oyarzabal, golgheterul echipei, e refăcut deja de ceva vreme, David Silva a revenit și el de două meciuri pe teren, iar căpitanul Asier Illarramendi s-a refăcut după o serie de accidentări care l-au ținut pe bară aproape un an și jumătate. Aceste reveniri s-au reflectat și în rezultatele echipei, care nu a pierdut de 6 meciuri în timp regulamentar, iar în precedentele două etape a câștigat cu Getafe (1-0) și Cadiz (4-1).

Pentru că ambele echipe par într-o formă rezonabilă, dar și de un nivel apropiat, ne așteptăm la o abordare prudentă. Cu acest gând în minte și cu rezultatele din ultima vreme pe hârtie, e foarte posibil să vedem un meci care să se termine X. Pentru siguranță, mergem pe pronosticul ‘PsF X’, care are o cotă foarte bună.

PUNCTE CHEIE:

  • Toate cele 6 meciuri pe care Sociedad le-a disputat în grupele Europa League s-au încadrat în pariul ‘PsF X’;
  • 6 din ultimele 9 jocuri ale bascilor s-au terminat la egalitate ori au fost remize la pauză;
  • Ultima confruntare directă s-a disputat la Sociedad și s-a terminat cu scorul de 0-0;
  • 4 din precedentele 5 partide ale lui United s-au terminat la egalitate;
  • Ultimele 7 deplasări ale diavolilor au făcut pariul ‘PsF X’ câștigător. În 4 dintre acestea inclusiv selecția ‘X pauză / X final’ a ieșit.