Meniu

21 Martie. Messi și Dest aduc Barcelona mai aproape de titlu.

CONTINUĂ BARCELONA SERIA IMPERIALĂ DIN DEPLASARE ȘI LA SOCIEDAD?

Lionel Messi și a sa Barcelona pot spera cu adeăvărat la un nou nou titlu în La Liga. Catalanii s-au apropiat la 4 puncte de Atletico Madrid și au nevoie de o victorie la Sociedad pentru a continua să pună presiune. Bascii sunt unul din adversarii favoriți ai echipei lui Ronald Koeman, astfel că ne putem aștepta la o victorie.

La începutul lui 2021 nu ar fi crezut nimeni că FC Barcelona mai poate avea o șansă la câștigarea campionatului, cel puțin la nivel realist, dar iată că acest lucru este total adevărat la jumătatea lui martie. Echipa lui Diego Simeone a reușit să topească mare parte dintr-un avans consistent, iar acum emoțiile încep pentru madrileni.

Alegerea lui Laporta schimbă paradigma

O mare parte din problemele pe care Barcelona le-a avut în ultimele sezoane s-au datorat managementului catastrofal pe care Josep Maria Bartomeu și echipa sa l-au etalat în fruntea clubului blaugrana. Între timp, fostul președinte a fost inclusiv reținut de poliție, iar Juan Laporta, șeful clubului în perioada de glorie 2003-2010, a fost reales pentru a redresa situația.

Cum de primul mandat al avocatului catalan se leagă revenirea în prim-plan a Barcelonei și crearea fundației pentru acea echipă care a dominat fotbalul european pentru 15 sezoane, optimismul e la el acasă momentan. Există inclusiv tot mai multe voci care susțin că Lionel Messi nu ar mai pleca la vară, așa cum era de așteptat.

Acest lucru a început să se vadă și în rezultatele echipei, care în ultimele 17 meciuri de campionat a pierdut doar 6 puncte, din cauza celor 3 egaluri cu Cadiz (1-1), Eibar (1-1) și Valencia (2-2), toate pe Nou Camp. De altfel, în precedentele 12 partide din La Liga, doar Cadiz a rezistat. În rest, Barcelona a obținut victorii pe bandă rulantă, inclusiv cu Sevilla (2-0 în deplasare), Betis (3-2) sau ‘dubla’ cu Bilbao (2-1 acasă și 2-3 în deplasare).

Sociedad e cea mai bună din restul

Preț de câteva etape la finalul lui 2020, Real Sociedad a stat pe primul loc și chiar dacă nimeni nu se aștepta ca bascii să câștige titlul, prăbușirea rapidă a surprins întrucâtva. Ajunsă pe locul 5, la 18 puncte de liderul Atletico, echipa lui David Silva nu mai are nicio șansă reală la Top 4, de care o despart 10 lungimi.

Degradarea lui Sociedad a venit și din pricina accidentărilor, dar și pentru că nivelul jocului nu a mai fost același ca cel din prima parte a sezonului. În precedentele 17 partide, cât Barcelona a rămas neînvinsă, trupa din Țara Bascilor a câștigat doar de 5 ori, insuficient pentru a emite pretenții la Liga Campionilor. În acest timp, au venit și 5 înfrângeri, printre care și cele cu Sevilla (2-3), Atletico Madrid (0-2) și FC Barcelona (0-2).

În ultima rundă, Sociedad a pierdut la Granada (0-1) și e greu de crezut că forma o îndreptățește la prea multe visuri în perspectiva întâlnirii cu trupa catalană. De aceea, ‘2 solist’ pare un pronostic atractiv, iar cota de peste 2.00 oferă un argument în plus pentru această alegere.

PUNCTE CHEIE:

  • Sociedad nu are nicio victorie în cele 5 meciuri pe care le-a disputat în acest sezon de La Liga împotriva echipelor din Top 4. În această perioadă a strâns 3 înfrângeri și două egaluri;
  • Barcelona a strâns o serie excelentă de meciuri fără înfrângere în campionat. În acest moment, are 17 partide fără eșec, 14 dintre care sunt victorii;
  • Echipa lui Ronald Koeman are 8 victorii consecutive în campionat, iar în 6 dintre acestea echipa catalană nici măcar nu a primit gol;
  • Messi și colegii lui formează cel mai bun atac în clasamentul deplasărilor din La Liga, cu 25 de reușite în 13 meciuri;
  • Barcelona este neînvinsă în precedentele 12 confruntări directe, 9 dintre care sunt victorii ale Barcelonei.