Meniu

Sociedad – Villarreal

SE ÎMPIEDICĂ LIDERUL DE "SUBMARIN"?

Real Sociedad primește duminică seara vizita celor de la Villarreal, în ceea ce reprezintă în mod surprinzător derby-ul etapei a 11-a din Spania. Bascii sunt pe primul loc și se pot detașa cu o victorie, dar Villarreal este într-o formă excelentă și este de așteptat să scoată un rezultat bun.

“Submarinul Galben” are o singură înfrângere în acest sezon, 0-4 pe Nou Camp, cu Barcelona, dar au trecut două luni de atunci. Între timp, echipa din estul Peninsulei Iberice a trecut peste câteva teste grele și a ajuns să ocupe poziția a 3-a în campionat, înaintea granzilor Real Madrid sau FC Barcelona.

11 meciuri fără înfrângere pentru oaspeți

Villarreal are meritul ca de la sfârșitul lui septembrie și până acum, în condițiile în care joacă și în Europa League, să aibă un parcurs fără eșec. Din cele 11 meciuri, se remarcă remiza de la Madrid, cu Atletico (0-0), victoriile de pe El Madrigal cu Valencia (2-1) sau cea din deplasarea la Getafe (3-1) și, evident, egalul din urmă cu o săptămână cu Real Madrid (1-1). În Europa League, Villarreal are 10 puncte după patru meciuri, într-o grupă cu Sivasspor (5-3 acasă), Qarabag (3-1 în deplasare) și Maccabi Tel Aviv (4-0 și 1-1).

Villarreal trebuie să fie însă atentă, pentru că întâlnește o echipă care are o defensivă destul de exactă. În cele zece etape disputate până acum, Sociedad nu a primit decât patru goluri. Și, în ciuda faptului că după patru etape se putea lăuda cu doar cinci puncte, echipa din San Sebastian este acum pe primul loc, la egalitate de puncte cu Atletico Madrid și se poate detașa în cazul unui rezultat bun. În acest moment, vine cu o serie de șase victorii consecutive în La Liga, dar fără nume prea importante printre victime, exceptând poate victoria 3-0 la Betis Sevilla și cea cu Getafe de acasă (3-0).

În Europa League, liderul din La Liga a arătat unele slăbiciuni. A câștigat cu noroc, în prelungiri, la outsiderul Rijeka (1-0) și apoi a pierdut acasă cu Napoli (0-1). În dubla cu AZ Alkmaar, a câștigat acasă (1-0) și a remizat în Olanda (0-0).

Pentru meciul de duminică seara, Sociedad nu se va putea baza pe David Silva și pe mai vechiul accidentat Asier Illarramendi, în timp ce oaspeții nu-l vor putea folosi pe Alberto Moreno, în timp ce Paco Alcacer este incert.

Este de așteptat ca Villarreal să dea o replică bună liderului, mai ales că în acest sezon s-a descurcat bine în fața forțelor din La Liga, dacă exceptăm ziua proastă de la Barcelona. Forma de moment, dar și faptul că are un atac foarte capabil, care poate să înscrie împotriva oricărui adversar, ne fac să credem că oaspeții vor scăpa neînvinși de pe Anoeta și că Sociedad poate trăi cu acest gând cât timp meciul se termină egal.

PUNCTE CHEIE:

  • Villarreal a câștigat trei din precedentele patru confruntări directe de pe Anoeta, golaverajul în acest interval fiind de 4-4
  • Sociedad nu a marcat în trei meciuri din cele șapte pe care le-a disputat pe propriul teren. Dintre acestea, două au fost înfrângeri
  • Villarreal este neînfrântă în ultimele cinci deplasări, interval în care are un golaveraj de 7-3, ultimele trei meciuri fiind GG
  • Oaspeții au 11 meciuri la rând fără înfrângere, din care șapte sunt victorii. În acest interval, au terminat fără gol primit de cinci ori, iar golaverajul este 22-11