Meniu

19 Iunie, la 22:00. Spania, doar egal și cu Portugalia

În cel de-al doilea meci găzduit la Sevilla, pe La Cartuja, Spania primește vizita Poloniei într-un meci cu mare miză pentru ambele combatante. Deși ambele echipe au avut parte de rezultate frustrante în prima etapă, ele trebuie să reacționeze pentru a-și păstra șansele de calificare în optimi. Evident, Spania rămâne favorită pentru acest meci, dar riposta poloneză ar putea duce la un număr mare de goluri pe tabela de marcaj.

Spania rămâne o forță

Chiar dacă actuala echipă națională a Spaniei nu seamănă cu cea care a dominat lumea între 2008 și 2012, aceasta a reușit rezultate foarte bune în ultimii ani. În timpul fazei de calificare pentru Euro, Spania a realizat un parcurs foarte frumos, grație a 8 victorii și 2 egaluri în 10 meciuri, în special datorită atacului care a punctat de 31 de ori.

Nici în Liga Națiunilor Taurii Roșii nu au dezamăgit și au terminat pe primul loc, în fața Germaniei, pe care au zdrobit-o în chiar ultima etapă cu 6-0. Spaniolii au arătat însă și slăbiciuni - au terminat la egalitate cu Elveția și au fost învinși de Ucraina. În 2021, echipa a rămas neînvinsă înaintea Euro, cu 3 victorii și 2 remiz, dar jocul nu a impresionat. Într-adevăr, echipa a a terminat doar la egalitate contra Greciei și s-a chinuit să câștige în fața Georgiei (2-1). Mai mult, echipa a primit un gol în toate cele 3 meciuri din calificările pentru CM, în timp ce a înfruntat echipe net inferioare. Cu câteva zile în urmă, împotriva Suediei, echipa a avut mari dificultăți în a înscrie, în timp ce se confrunta cu un bloc defensiv foarte compact și solid, dar situația nu va fi similară împotriva Poloniei, echipă mult mai slab organizată defensiv și care nu își permite să stea doar în apărare.

Lipsă acută de rezultate pentru polonezi

În ceea ce privește Polonia, etapa de calificare a fost una ușoară, fără dificultăți majore pentru a termina pe locul 1 în grupă, în fața Austriei, grație a 8 succese în 10 meciuri. În desfășurarea Ligii Națiunilor, contextul a fost mult mai dificil, deoarece echipa s-a confruntat cu adversari mai valoroși (Italia și Olanda), dar a reușit să termine pe locul 3 al grupei, deasupra Bosniei, menținându-se în liga A. În 2021, echipa a cunoscut rezultate medii, dar prolifice la nivel global. Coechipierii lui Lewandowski au realizat 3 remize împotriva unor echipe solide (Ungaria, Rusia, Islanda), de fiecare dată cu ambele echipe marcând, inclusiv un impresionant 3-3 cu Ungaria. Adăugând alte 2 meciuri din calificările pentru CM, echipa a încasat un număr mare de 8 goluri în 5 meciuri, realizând doar un singur meci fără gol primit, împotriva Andorrei, o echipă mult mai slabă, evidențiind dificultățile defensive recente ale Poloniei. Cu toate acestea, echipa a marcat și multe goluri, 9 înainte de startul Euro. Aceste meciuri au fost cu adevărat prolifice, iar această tendință a fost confirmată odată cu prima zi de Euro, când slăbiciunile defensive au apărut clar, primind 2 goluri împotriva Slovaciei. Chiar dacă Polonia se poate baza pe cel mai bun atacant al lumii, Lewandowski, și pe o linie ofensivă puternică, partea defensivă pare foarte fragilă și ar putea primi multe goluri împotriva Spaniei, mai ales că polonezii vor fi obligați să se deschidă și să iasă la joc.

După înfrângerea din primul meci, Polonia nu-și va putea permite un 0-0, așa cum a făcut Suedia. În plus, polonezii nu au aceeași putere defensivă ca suedezii și probabil că nu sunt capabili să mențină poarta intactă împotriva Spaniei timp de 90 de minute. În ceea ce privește Spania, echipa a încasat multe goluri în 2021 și și-a dovedit, de asemenea, capacitatea de a marca ușor împotriva unor apărări slabe. Deși ambele echipe au dezamăgit în meciurile inaugurale, trebuie să reacționeze și ar trebui să joace ofensiv.
Din toate aceste motive, putem presupune că acest meci va fi cu adevărat prolific, cu mai mult de 2,5 goluri marcate și cu ambele echipe pe tabela de marcaj, pronostic ce ne aduce o cotă de 2.55.

PUNCTE CHEIE:

  • 9 din ultimele 13 meciuri jucate de spanioli pe teren propriu au adus cel puțin 3 goluri pe tabelă;
  • În ultimii 3 ani, Spania are doar două meciuri jucate acasă în care nu a marcat (cu Suedia și Portugalia);
  • 6 din ultimele 7 meciuri ale Poloniei au aduse cel puțin 3 goluri pe tabelă;
  • Tot 6 din ultimele 7 meciuri ale Poloniei au adus goluri la ambele porți;
  • Polonia are un singur meci din ultimele 10 în care nu a marcat.