Meniu

SPORTING BRAGA – BENFICA LISABONA

SUSȚIN CU GOLURI BRAGA ȘI BENFICA CAZUL LOR PENTRU LIGA CAMPIONILOR?

Benfica Lisabona are un sezon dezamăgitor, în ciuda investițiilor masive făcute în vară. ‘Vulturii’ au ieșit rapid din Liga Campionilor, în Europa League au fost scoși încă din primul tur eliminatoriu de Benfica, iar în campionat sunt momentan în afara podiumului. Nu același lucru se poate spune și despre Braga, care are șanse la o calificare în preliminariile Ligii, iar pentru a susține această ambiție are nevoie de un rezultat bun duminică, cu Benfica.

Braga se aflăîn acest moment pe locul 3, la 4 puncte în spatele lui FC Porto, dar cu acest meci mai puțin disputat. Sporting Lisabona este detașată în postura de lider și cu 64 de puncte după doar 24 de meciuri pare să aibă deja o mână pe trofeul dedicat campioanei. Benfica vine și ea la două puncte în spatele viitoarei adversare, iar faptul că o victorie ar putea-o readuce pe podium este un amănunt cu ceva importanță.

Braga nu a mai pierdut de două luni

Până acum, trupa antrenată de Jorge Jesus nu a câștigat împotriva celor 3 formații care îi sunt deasupra. Singurul punct l-a obținut în deplasarea la FC Porto (1-1), pentru că pe terenul lui Sporting a pierdut (0-1), lucru care s-a repetat și în meciul tur cu Braga (3-2). Benfica nu a pierdut în precedentele 7 jocuri pe care le-a disputat în campionat, cele mai recente 3 fiind victorii fără gol primit: 2-0 cu Rio Ave, 3-0 la Belenenses și 2-0 cu Boavista.

De partea cealaltă, Braga are 9 jocuri la rând fără înfrângere în campionat, 7 dintre care sunt victorii. În acest interval, a marcat de minimum două ori în 7 rânduri, inclusiv cu FC Porto (2-2), Guimaraes (3-0) sau Moreirense (4-0).

Ne așteptăm astfel ca tradiția GG-urilor să continue între Braga și Benfica, iar cota de 1.60 pare ideală în acest sens.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 9 meciuri pe care Braga le-a disputat în competițiile interne, 7 s-au terminat cu goluri de ambele părți;
  • 3 din cele 4 meciuri pe care Braga le-a disputat împotriva echipelor din Top 4 s-au încadrat în limitele pariului GG;
  • Braga are mai mereu succes în ofensivă când vine vorba de jocurile pe teren propriu. În campionat, a ratat ținta doar într-un meci și are 21 de goluri în 11 astfel de partide;
  • Atacul celor de la Benfica este într-o formă foarte bună, cu 9 goluri reușite pe parcursul ultimelor 4 partide;
  • 8 din ultimele 10 confruntări directe între cele două s-au terminat cu pariul GG câștigător. În acest timp, golaverajul este în favoarea Benficăi, 26-13, deci o medie de 3,9 goluri pe meci.