Meniu

Steaua Roșie Belgrad - Hoffenheim

POT SÂRBII SĂ CONTINUE SERIA INCREDIBILĂ DE PE MARAKANA?

Steaua Roșie Belgrad este în mare formă și are forma necesară care să o recomande pentru a-și lua revanșa după înfrângerea din turul cu Hoffenheim. Nemții nu se descurcă prea bine în meciurile din deplasare și, fiind deja calificați, pot să abordeze mai relaxat această partidă.

După doi ani consecutivi în grupele Ligii Campionilor, Steaua Roșie a trebuit să se mulțumească în acest sezon cu o participare în Europa League, după ce a fost eliminată în preliminarii la penalty-uri de Omonia Nicosia. Ajunsă aici, campioana Serbiei s-a descurcat aproape perfect, singurul pas greșit fiind cel din partida tur cu Hoffenheim.

Sârbii sunt invincibili pe teren propriu

În ultimele trei meciuri din Liga Europa, plavii au obținut nouă puncte din cele două meciuri cu Gent și cel de acasă cu Liberec, parcurs în care au acumulat un golaveraj de 9-2. Cea mai categorică victorie a fost cea cu cehii, 5-1 pe Marakana, în timp ce în dubla cu belgienii au învins pe teren propriu cu 2-1, în timp ce în etapa a treia, în deplasare, au câștigat cu 2-0.

Steaua Roșie merge excelent și în campionat, acolo unde este lider autoritar după 16 etape, cu 14 victorii, două egaluri și un golaveraj de 47-7! Distanța între fosta echipă a armatei și marea rivală de la Partizan este liniștitoare, de nouă puncte, astfel că un nou titlu, al treilea patrulea la rând, se vede la orizont.

Hoffenheim a marcat în toate meciurile din Europa

Pentru Hoffenheim, cupele europene sunt oarecum o noutate, prima lor participare înregistrându-se în sezonul 2017/18. De atunci, nemții au jucat 18 meciuri și chiar dacă au câștigat doar cinci dintre acestea, au reușit să marcheze de fiecare dată.

Patru din cele cinci victorii amintite au fost obținute în această ediție a Ligii Europa, astfel că un punct obținut în partida de joi seara le-ar asigura primul loc. Inclusiv o înfrângere la un gol le-ar fi de-ajuns pentru a ocupat prima poziție în grupă, mai ales că palmaresul lor în deplasare nu este foarte strălucit. În afara ultimei partide disputate pe teren străin, cea de la Liberec, Hoffenheim a făcut GG în toate celelalte opt jocuri, din care patru au fost pierdute.

Până acum, nemții au primit un singur gol, pe terenul lui Gent, dar Steaua Roșie are o altă anvergură atunci când joacă pe Marakana și tocmai de aceea Hoffenheim va avea un meci infinit mai greu. Cum nemților le lipsesc destui jucători de bază, printre care Adamyan, Bruun Larsen sau Bicakcic, ne așteptăm ca sârbii să câștige, chiar dacă este posibil ca pe parcurs să primească un gol.

PUNCTE CHEIE:

  • Steaua Roșie are opt victorii la rând, din care trei sunt în Europa League. Golaverajul sârbilor în această perioadă e de 25-7, deci o medie de patru goluri pe meci
  • În 2020, Steaua Roșie a jucat 18 meciuri oficiale pe teren propriu și nu a pierdut nici măcar unul. Are 16 victorii, două egaluri și a primit gol în doar șapte. Golaverajul în acest interval e 56-10
  • În ultimele patru jocuri, Hoffenheim are o singură victorie. În această perioadă, golaverajul nemților este 7-6
  • Oaspeții au primit gol în șapte din precedentele opt deplasări, iar în această perioadă au un golaveraj de 13-10