Meniu

STELE CĂZĂTOARE ÎN FOTBAL

Luna trecută am asistat din nou la festivitățile prilejuite de acordarea Balonului de Aur, distincție pentru care au concurat Linel Messi, Robert Lewandowski, Kylian Mbappe si Cristiano Ronaldo. Aceștia sunt, fără îndoială, unii dintre cei mai buni fotbaliști de pe planetă. Dar știați că există mulți jucători la fel de talentați - dacă nu chiar mai talentați - decât cei cunoscuți pe care îi vedeți aproape zilnic la televizor și pe care sunteți obișnuiți să pariați?

Acești fotbaliști, din nefericire, nu au ajuns pe prima scenă sau nu au rămas suficient de mult timp acolo.


Haideți să vă povestim despre unii dintre acești fotbaliști incredibil de străluciți care nu au reușit să își realizeze întregul potențial!


abreu


OLIVEIRA ANDERSON LUIS DE ABREU (CEL MAI BINE CUNOSCUT SUB NUMELE DE ANDERSON)


Anderson a fost un jucător brazilian fantastic, care aproape de unul singur a propulsat Gremio în fruntea ligii braziliene de fotbal.


Ulterior, s-a transferat la Porto, de unde a fost transferat pe Old Trafford în 2007 în schimbul a 19 milioane de euro.

A fost ușor de înțeles de ce Alex Ferguson l-a căutat pe Anderson atât de departe de Atlantic. Avea un picior stâng unic, cu o tehnică rar întâlnită în fotbalul englez la acea vreme.


Etica de muncă a lui Anderson a fost pusă continuu sub semnul întrebării, în ciuda faptului că era un nonconformist tehnic în domeniu. Uitarea constantă a lui Anderson față de necesitatea de a ține o dietă ca fotbalist profesionist a fost deosebit de îngrijorătoare.

Se spunea că Anderson avea o relație pasională cu McDonald's. Rafael, fostul său coleg de cameră, ar fi subliniat lipsa unei pasiuni de neclintit (așa cum se vede la starurile precum Cristiano Ronaldo) și o dorință nestăvilită de a trăi fără griji.

Poate cel mai flagrant exemplu a fost succesiunea de accidentări ale lui Anderson. Anderson era departe de puștiul minune brazilian care a surprins lumea în timpul triumfului lui Man United în Liga Campionilor din 2007/8. În momentul în care Louis Van Gaal a preluat conducerea clubului, Anderson se maturizase și devenise un jucător complet diferit.


Van Gaal s-a grăbit să îl dea afară de la Man United pe Anderson și gustările sale McDonald's, lucru pe care l-a făcut într-un mod extrem de nepoliticos. Din nefericire pentru Man United si pentru fotbal in general, Lumina lui Anderson s-a stins treptat, el ne mai reusind sa își revina niciodată și retrăgându-se ca un anonim în septembrie 2020.adriaRIBEIRO ADRIANO LEITE (MAI CUNOSCUT SUB NUMELE DE ADRIANO)


Includerea unui alt îndrăgit al Samba pe această listă este nedreaptă față de frumoasa și talentata țară braziliană.


Adriano, cunoscut sub numele de L'Imperatore la Inter Milano, a fost o forță de luat în seamă.

Adriano era aproape de neoprit atunci când era în elementul său, având un picior stâng nuclear, o constituție impunătoare și o abilitate tehnică superioară.


La urma urmei, le-a dat de furcă tuturor apărătorilor din Serie A. A marcat 28 de goluri pentru Inter Milano în sezonul 2004/05. Dar apoi viața lui Adriano a fost curmată de o tragedie. Tatăl lui Adriano, Almir, care fusese o forță stabilizatoare extraordinară pentru tânărul Adriano, în vârstă atunci de 22 de ani, a murit în urma unui atac de cord în 2004.


Adriano s-a luptat să se vindece emoțional de pierderea suferită, recurgând la mecanisme proaste de terapie , cum ar fi alcoolul. Inter Milano a fost nevoită să divorțeze de iubitul lor Adriano după ce acesta și-a pierdut din elanul și pasiunea pentru joc, vânzându-l în cele din urmă la Flamengo.

În ciuda abilităților sale magice, cariera lui Adriano a luat o întorsătură proastă. Călătoriile nomade la AS Roma, Atlético Paranaense și Miami United nu l-au ajutat prea mult să își resusciteze cariera.balottMARIO BALOTELLI


Vă dați seama că este ilegal să scrii un articol despre fotbaliști care și-au irosit abilitățile fără să-l incluzi pe Mario Balotelli? Da, încercați asta și veți primi o pedeapsă cu închisoarea de la pasionații sportului rege.


Abilitățile lui Mario Balotelli au fost cu adevărat excepționale. Când Balotelli a ajuns la Inter Milano, lumea era aproape in palma lui. Era un atacant italian cu o constituție puternică, cu multă tehnică, forță și viteză.

În ciuda calităților sale tehnice, Balotelli a fost acuzat de indisciplină și de o foame vorace de controverse.

Indiferent de liga în care a jucat, presa l-a adorat mai mult decât echipa sa. Acest lucru s-a datorat faptului că el furniza continuu ziarelor un titlu controversat pe care să-l vândă.

De la Mourinho la Inter Milano, trecând prin Roberto Mancini la Man City și Patrick Viera la Nice, s-a luptat cu fiecare antrenor pe care l-a avut. În cele din urmă, fiecare dintre cluburile la care a jucat l-a concediat pentru comportamentul său demn de disprere.

Mario Balotelli joacă în prezent pentru Adana Demirspor din Turcia, și lumea îl privește ocazional și se întreabă ce bijuterie minunată de fotbal ar fi putut deveni dacă și-ar fi valorificat toate abilitățile.