Meniu

Strasbourg – Marseille

VEDEM GOLURI ÎN REVENIREA LUI MARSILLE ÎN LIGUE 1?

Ligue 1 deschide etapa a 10-a cu un meci de tradiție al Franței, dar care la momentul actual le găsește pe combatante în lupte cu profil diferit. Dacă Marseille e în zona primelor locuri, Strasbourg se luptă pentru salvarea de la retrogradare. Formele de moment și rezultatele istorice ne îndeamnă să ne gândim la o partidă cu goluri.

Olympique nu traversează cel mai bun moment al acestui sezon, în condițiile în care se poate lăuda cu o victorie timpurie cu PSG, chiar pe terenul campioanei (1-0). Amânarea meciului cu Lens de săptămâna trecută face ca echipa lui Andre Villas-Boas să vină după două partide dificile în Liga Campionilor.

Jale în Ligă, buni în Ligue 1

Traseul echipei din sudul Franței a luat o turnură nedorită odată cu meciurile din cea mai importantă competiție intercluburi. În campionat, Marseille are o serie activă de cinci meciuri fără înfrângere, cu trei egaluri la începutul ei, 1-1 cu Lille, Metz și la Lyon, urmate de succese: 3-1 cu Bordeaux și 1-0 la Lorient.

Ultima victorie s-a intercalat între primele două jocuri din Liga Campionilor, acolo unde reprezentanta Franței nu are niciun punct în urma primelor trei etape. Olympique a înșiruit înfrângerile: 0-1 la Olympiacos, 0-3 acasă, cu Manchester City, și 0-3 la Porto, după un penalty ratat de Payet la 0-1.

Strasbourg are șapte înfrângeri

Gazdele de vineri seara au un start aproape total de sezon. În ultimele cinci runde, gazdele de vineri au pierdut de patru ori și au câștigat un joc (3-0 la Brest), asta deși au marcat în patru dintre cele partide. Au dat gol și cu Reims (1-2), în ultima etapă, dar și cu Lyon (2-3) sau Monaco (2-3), doar Lille scăpând fără gol primit.

Forma recentă aratată în atac de Strasbourg este îmbucurătoare, dar problemele din apărare le-au dat mereu bătăi de cap. Iar Marseille, cel puțin în Ligue 1, a arătat bine din punct de vedere ofensiv, mai ales atunci când Thauvain și Payet sunt în formă bună. Tocmai de aceea, ne așteptăm să vedem goluri la această partidă, cel puțin trei.

KEY POINTS:

  • Ultimele cinci partide disputate de Strasbourg s-au terminat cu minimum trei goluri marcate. Golaverajul în acest interval e de 8-8, adică o medie de 3,2 goluri pe meci
  • Marseille a primit șase goluri în ultimele două partide disputate
  • Strasbourg a primit 18 goluri în primele nouă etape, cele mai multe în ultimii 20 de ani în acest interval de jocuri. Media este de fix două goluri încasate pe meci
  • Golaverajul în ultimele opt meciuri directe între cele două este de 11-19. De aici rezultă o medie de 3,7 goluri pe meci