Meniu

2 Ianuarie. Leipzig își mai trece o victorie în cont.

ÎȘI CONFIRMĂ OASPEȚII SUPERIORITATEA ÎN FAȚA LUI STUTTGART?

RB Leipzig este una dintre favoritele la titlu în Germania în acest sezon, chiar dacă, la nivel de pariuri, între Bayern Munchen și urmăritoare distanța se calculează în ani lumină. Cu doar două puncte în spatele campioanei, “taurii” pot spera, iar un început de 2021 cu o victorie pe terenul lui Stuttgart ar fi avertismentul perfect.

Julian Nagelsmann este, la 33 de ani, unul dintre cei mai în vogă antrenori din Europa, iar în ciuda vârstei, experiența și rezultatele antrenorului de la Leipzig vorbesc de la sine. După ce a refuzat-o pe Real Madrid în vara lui 2019, tehnicianul care a debutat în fotbalul mare la Hoffenheim i-a preluat pe “tauri”, alături de care a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor vara trecută. Acum, vrea să dea o nouă lovitură și să câștige împotriva previziunilor titlul în Germania.

Fără gol primit de patru meciuri

După vara aglomerată, Leipzig s-a pornit mai greu în această stagiune și a avut câteva sincope care nu fac cinste unei echipe cu aspirațiile ei. Vorbim în primul rând de umilința încasată în Liga Campionilor la Manchester (0-5 cu United), dar și de înfrângerea de la Monchengladbach (0-1). Ceilalți pași greșiți din campionat au fost în meciuri relativ dificile, cum ar fi deplasările la Leverkusen (0-0), Frankfurt (1-1) și la Munchen, acolo unde a făcut un 3-3 de poveste cu Bayern.

Totuși, în ultima vreme Leipzig și-a intrat în ritm serios și, după derby-ul contra campioanei, când a scăpat victoria din mână după ce a condus cu 2-1 și 3-2, și-a betonat apărarea și au urmat patru jocuri fără gol primit în Germania: 2-0 cu Werder, 1-0 la Hoffenheim, 0-0 cu Koln și 3-0 la Augsburg, în cupă.

Stuttgart e la retrogradare pe propriul teren

VfB Stuttgart, adversara de sâmbătă a lui Leipzig, tocmai a revenit în primul eșalon și a încercat din răsputeri să își asigure rămânerea în Bundesliga încă din prima parte a campionatului. Șvabii sunt pe locul 7 momentan grație rezultatelor bune din primele 13 etape, dar grosul punctelor a fost obținut în deplasare.

Pe teren străin, alb-roșii au zburdat și au strâns victorii la Mainz (4-1), Hertha (2-0), Werder (2-1) și, mențiune specială, la Dortmund (5-1), în timp ce acasă nu au strâns nicio victorie! Au două înfrângeri, 2-3 cu Feriburg și 1-3 cu Bayern Munchen, dar și patru egaluri: Leverkusen (1-1), Koln (1-1), Frankfurt (2-2) și Union Berlin (2-2).

Forma gazdelor de pe propria arenă, dar mai ales diferența de valoare care înclină balanța în favoarea celor de la Leipzig ne fac să mergem pe “2 solist”.

PUNCTE CHEIE:

  • Leipzig este neînvinsă în cele patru meciuri directe cu Stuttgart, timp în care are trei victorii și tot atâtea meciuri fără să primească gol (golaveraj 6-1 în acest timp);
  • Oaspeții au două victorii și un egal (la Munchen, cu Bayern) în cele mai recente trei deplasări, perioadă în care au strâns un golaveraj de 3-7;
  • “Taurii” au șase victorii și două egaluri în ultimele opt jocuri disputate în cele trei competiții în care sunt implicați, iar golaverajul în intervalul indicat este 18-9;
  • Stuttgart a câștigat un singur punct în precedentele două etape din Bundesliga;
  • Gazdele nu au câștigat niciun meci din cele șase pe care le-au disputat pe propriul teren în acest sezon de Bundesliga, iar golaverajul în acest timp e 9-12.