Meniu

Suedia - Croația

Reușesc croații să-i provoace pe nordici la un meci spectacol?

Croația ne-a obișnuit de ani de zile cu un joc spectaculos, care practic le atrage și pe adversare în adevărate caruseluri ale golurilor. Sâmbătă, vicecampioana mondială se deplasează în Suedia pentru returul din Liga Națiunilor cu nordicii și ne așteptăm din nou la un joc făcut pentru pariul “GG”.

Atmosfera mai degajată, de meciuri semi-oficiale/semi-amicale pe care Liga Națiunilor o creează, ajută mult și la spectacolul oferit de echipe. Mai ales în zona grupei 1 valorice, acolo unde sunt unele formații care prin definiție sunt spectaculoase, s-au jucat deja câteva partide pe care suporterii nu le vor uita curând.

Croații marchează indiferent de adversar

Una dintre echipele în cauză este și Croația, echipă care este cumva dezechilibrată valoric în defavoare defensivei. Cum apărarea nu este punctul forte, atacul este nevoit să contribuie consistent pentru a asigura rezultatele bune. Chiar și când acestea nu vin, golurile croate tot apar, așa cum s-a întâmplat și la ultimele înfrângeri cu Franța (1-2 acasă și 2-4 la Paris) și în Portugalia (1-4).

La Mondialul din 2018, atunci când au ajuns până în finală, croații au făcut “GG” în ultimele cinci meciuri din cele șapte pe care le-au jucat în Rusia. Coincidență sau nu, în cele patru disputate în fazele eliminatorii au fost conduși mereu cu 0-1.

Tradiția s-a păstrat și în perioada recentă, echipa lui Modric fiind prezentă pe tabela de marcaj în precedentele 19 întâlniri, din care nouă sunt în deplasare.

Suedia are nevoie să fie provocată

Sâmbătă, croații se deplasează în Peninsula Scandinavă pentru returul cu Suedia din grupa a 3-a a Ligii A valorice. În manșa tur, vicecampioana mondială s-a impus cu 2-1, fiind al doilea meci direct care se termină GG3+, după un amical din 2012 câștigat de suedezi în deplasare cu 3-1.

Suedia vine după două înfrângeri la zero, dar ambele au fost suferite în deplasările cu Danemarca (0-1 într-un amical jucat miercuri) și Franța (0-1 în Liga Națiunilor). Pe teren propriu, nordicii au pierdut la zero și celelalte două partide din Liga Națiunilor, dar Franța și Portugalia sunt, totuși, echipe cu apărări mai bune decât cea a croaților.

Tocmai de aceea, ne așteptăm ca înfruntarea de sâmbătă să se termine cu un scor generos la care să contribuie ambele combatante.

PUNCTE CHEIE:

  • Suedia a primit gol în fiecare din ultimele șase jocuri pe care le-a avut programate, cinci dintre acestea fiind înfrângeri. Golaverajul în acest timp este negativ: 3-11
  • Precedenta întâlnire directă, care s-a disputat în octombrie 2020 în Croația, s-a terminat 2-1 pentru gazde
  • Vicecampioana mondială a marcat în ultimele nouă deplasări efectuate. Opt dintre acestea s-au terminat GG (șase dintre ele GG3+)
  • Ultimele nouă meciuri ale Croației s-au terminat cu ambele echipe implicate printre marcatoare. Precedentele opt au fost chiar GG3+
  • Croații au 19 meciuri la rând în care au înscris, totalul golurilor date în acest interval fiind de 37