Meniu

5 Ianuarie. Tottenham merge în finală

REUȘEȘTE TOTTENHAM SĂ ÎNCHIDĂ POARTA ÎN FAȚA LUI BRENTFORD?

Jose Mourinho este cunoscut ca un tip căruia îi place să câștige trofee, astfel că modul în care Tottenham va pregăti semifinala de Cupa Ligii cu Brentford nu poate fi pus sub dubiu. Spurs și-a revenit în ultima etapă din Premier League și o așteaptă acum pe adversara din divizia inferioară cu motoarele turate la maximum.

E drept că, indiferent că vine din Championship, Brentford e o echipă redutabilă și a arătat asta și în jumătatea de sezon disputată până în prezent. Aflată pe locul 3 și cu șanse serioase la promovare, echipa londoneză este totuși la prima participare în semifinalele Cupei Ligii și va avea extrem de mult de suferit dacă vrea să viseze la finală, pentru că testul Tottenham e de dificultate majoră.

Neînvinsă din octombrie

Championship este o competiție extrem de complicată, chiar mai mult decât Premier League. E genul de competiție unde fiecare poate bate pe fiecare în funcție de ziua pe care o prinde, astfel că ieșirea cu fața curată din această ligă este meritorie. Brentford, spre lauda ei, face un sezon bun în a doua divizie fotbalistică engleză și se află momentan pe locul 3 în cursa pentru promovarea în Premier League, la șase punte de liderul Norwich și la două de Swansea.

În disputele cu echipele de top, Brentford nu a pierdut până acum, dar, e drept, a jucat mai toate meciurile acasă. A făcut 1-1 cu cele două adversare clasate mai sus, iar cu Bournemouth și Reading, locurile 4 și 5, a câștigat cu 2-1, respectiv 3-1. Singura echipă din Top 6 cu care a jucat în deplasare a fost Watford, acolo unde a plecat cu aceeași remiză: 1-1.

În acest moment, echipa pregătită de danezul Thomas Frank are o serie de 15 meciuri fără înfrângere în Championship, șapte dintre acestea fiind egaluri. Pe parcursul celor 22 de etape din campionat, a strâns șapte meciuri fără gol primit și patru în care nu a marcat. În Cupa Ligii în schimb, parcursul este extraordinar. După mici emoții în primul tur cu Wycombe, Brentford a trecut de Southampton (2-0), WBA (3-2 după penalty-uri), Fulham (3-0) și Newcastle (1-0), ultimele două pe teren proriu, și astfel a ajuns la semifinala cu Tottenham.

Mourinho, traseu aproape perfect în Cupa Ligii

Pentru Tottenham, o echipă angrenată în lupte pe mai multe planuri, Cupa Ligii ar putea fi ultima grijă. Însă ajunsă în semifinale și știută fiind apetența lui Jose Mourinho pentru trofee, e clar că Spurs va ataca câștigarea trofeului.

Cum Brentford vine deja cu o reputație excelentă după această jumătate de sezon impresionantă, nu există șanse ca milionarii lui Tottenham să-și poată subestima adversarii din Championship. Mai ales că, după o serie de cinci meciuri în care singura victorie a fost cea din sfertul de finală cu Stoke (3-1 în deplasare), Spurs tocmai și-a recâștigat forma cu un succes clar în fața lui Leeds (3-0). Această reușită în fața echipei lui Marcelo Bielsa vine să confirme forma excelentă pe care apărarea echipei lui Mourinho o arată când joacă acasă, care nu primise gol nici în patru din precedentele cinci jocuri.

Și apropos de meciuri acasă, portughezul are până în acest moment 17 meciuri de Cupa Ligii la care a participat din postura de antrenor, iar 15 au însemnat victorii și doar unul a fost o înfrângere. Este încă un argument care ne face să credem că Tottenham va trata meciul cu cea mai mare seriozitate, iar asta, în limbajul lui Mourinho, înseamnă un rezultat fără gol primit. Tocmai de aceea, pronosticul nostru pentru acest meci este NGG, care s-a repetat obsesiv la ultimele jocuri ale lui Spurs pe propriul teren.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele șase meciuri pe care Tottenham le-a disputat pe propriul teren s-au terminat cu maximum o echipă printre marcatoare (golaveraj 13-2 în acest timp);
  • Este a patra oară când cele două se întâlnesc în Cupa Ligii, Tottenham fiind echipa care s-a calificat de fiecare dată până acum;
  • Oaspeții au ajuns în semifinale după ce au eliminat pe Southampton, Newcastle, WBA și Fulham, trei fiind victorii fără gol primit;
  • În Championship, echipa lui Thomas Frank a strâns 15 meciuri consecutive fără înfrângere, din care șapte sunt egaluri;
  • Brentford nu a reușit să marcheze în precedentele două confruntări directe.