Meniu

Twente – Waalwijk

REUȘESC OASPEȚII SĂ NE AJUTE ÎNTRU REZOLVAREA GG-ULUI?

Campionatul Olandei este unul dintre cele mai generoase în privința golurilor, iar deschiderea etapei a 10-a pare să fie în asentimentul pariorilor de “GG”. Twente primește acasă vizita celor de la Waalwijk, iar gazdele, mai ales, au o apetență pentru meciurile cu goluri de ambele părți.

Fotbalul din Țara Lalelelor este recunoscut pentru orientarea spre partea ofensivă, atacanții de renume mondiale ce și-au făcut ucenicia în Eredivisie fiind mulți. De la Johan Cruyff la Marco van Basten și de la Dennis Bergkamp la Van Persie, Van Nistelrooy sau Huntelaar, în perioada mai recentă, Olanda nu a dus lipsă de jucători care să încânte publicul cu execuțiile și eficacitatea lor.

Twente e în media campionatului la goluri

Eredivisie are, după cele nouă etape, o medie de 3,35 goluri pe meci, o cifră mai mare decât a tuturor celor cinci mari campionate din Europa. Ca o comparație, doar Italia și Germania se pot compara în materie de goluri când vine vorba de primele lor ligi, pentru că rația de reușite pe meci la acest moment este următoarea: Serie A – 3.31, Bundesliga – 3,24 Premier League – 3,01, Ligue 1 – 2.83, La Liga – 2,43.

Twente, pentru că despre ea este vorba în materialul de față, se încadrează în această zonă, cu cele 3,33 de goluri marcate în cele nouă meciuri pe care le-a disputat în actuala stagiune. Dintre acestea, 21 sunt marcate și nouă primite, iar procentajul jocurilor în care ambele combatante au înscris este de 78%, adică 7 meciuri din 9.

Echipa din Enschede are un sezon bun momentan și este pe locul 5, cu cinci victorii, trei egaluri și doar o înfrângere (1-2 în deplasarea de la Utrecht). În meciurile cu granzii, Twente a scos două remize identice, 1-1, prima la Rotterdam, cu Feyenoord, și a doua etapa trecută, cu PSV Eindhoven.

Waalwijk trebuie să blocheze golgheterul

Vineri seara, fosta campioană a Olandei va fi vizitată de RKC Waalwijk, locul 15 în acest moment în Eredivisie. Oaspeții nu au cel mai bun start de sezon din istorie, mai ales din punct de vedere al golurilor marcate, dar chiar și așa au reușit să bifeze cinci partide din nouă ca “GG”, adică 59%. După un început mai slab de campionat, cu doar o reușită în trei meciuri, Waalwijk s-a redresat parțial și a marcat de cinci ori în următoarele șase etape.

Pentru a spera la un rezultat bun pe terenul lui Twente, oaspeții ar trebui să-l blocheze pe brazilianul Danilo, poate cel mai bun jucător al campionatului olandez. Împrumutat de la Ajax, atacantul de 21 de ani a marcat nouă goluri în nouă etape, timp în care a oferit și două pase decisive. În precedentele cinci partide, acesta a reușit șapte goluri și două assisturi.

Cum este de așteptat ca Twente să se avânte în atac, mai ales că știe că are cu cine și cu ce, ne așteptăm ca Waalwijk să aibă destule șanse de a marca, împlinind astfel GG-ul pe care îl pronosticăm.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele cinci meciuri jucate de Twente s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare (golaveraj 12-9 în acest interval). La fel, opt din precedentele nouă jucate de roș-albi
  • Gazdele de vineri au înscris în precedentele nouă jocuri programate acasă, iar ultimele cinci dintre acestea s-au terminat cu pariul “GG” câștigător
  • Patru din cele mai recente șase meciuri directe au bifat pariul “GG” câștigător. În această perioadă, golaverajul este 12-10 pentru Waalwijk
  • În precedentele șase meciuri jucate de Waalwijk, pariul “GG” a ieșit câștigător de patru ori. Golaverajul în perioada cu pricina este 6-11