Meniu

03 Iulie, la 22:00. Anglia a trecut la pas de Ucraina, 4-0

Olimpico din Roma găzduiește sâmbătă de la ora 22:00 ultimul sfert de la Euro, între Ucraina și Anglia. Este prima partidă pe care Anglia o joacă în afara propriilor granițe, dar britanicii nu concep alt rezultat în afara unei victorii. Pentru ucrainienii în schimb Roma este deja al patrulea oraș pe care îl vizitează, după Amsterdam, București și Glasgow.

Ucraina nu a confirmat jocul din calificări

Ucraina a ajuns la Euro 2020 ca și cap de serie în Grupa C, după ce a devansat Portugalia în lupta pentru primul loc în grupa de calificare, astfel că faptul că s-a strecurat în fazele eliminatorii ca a patra cea mai bună echipă de pe locul trei în faza grupelor trebuie să fi fost dezamăgitor pentru managerul Andriy Shevchenko.

După un prim meci bun pierdut cu Olanda (2-3), ucrainienii au reușit să se impună la limită cu Macedonia de Nord (2-1) într-un meci care ar fi trebuit să fie mult mai ușor (au condus cu 2-0, au ratat și un penalty). În ultima rundă, au șchiopătat în înfrângerea lamentabilă cu 1-0 în fața Austriei, un rezultat care pentru o lungă perioadă de timp a părut că nu va fi suficient pentru a le permite să avanseze, mai ales că au înregistrat un golaveraj de -1, dar toate acestea sunt uitate acum.

Optimea de finală împotriva Suediei a fost răsplata pentru locul trei, iar ambele echipe trebuie să fi fost relativ mulțumite de tragerea la sorți dinaintea meciului. Ucraina a fost însă cea care a condus jocul în fața suedezilor, înregistrând o posesie de 59% și 13 șuturi, dintre care patru pe poartă.

Marea problemă a Ucrainei înaintea acestui meci o reprezintă însă defensiva - trupa lui Shevchenko a scos deja mingea din plasă de 6 ori și nu a terminat nici unul din cele 4 meciuri fără gol primit. Performanțele defensive nu sunt însă o noutate, căci și în amicalele premergătoare Euro Ucraina a primit cu ușurință goluri de la echipe modeste, precum Bahrain și Kazakhstan.

Anglia, cea mai bună defensivă de la Euro

În mod evident, Anglia intră în acest meci după o victorie istorică cu 2-0 în fața Germaniei, dar este vital ca jucătorii să rămână concentrați și să nu se lase purtați de acest rezultat. Acesta va fi un meci dificil pentru Lei și va fi interesant de văzut ce formație va alinia Gareth Southgate: va rămâne cu trei jucători în spate sau va reveni la 4-2-3-1 pe care l-a jucat pe tot parcursul fazei grupelor? Îl va titulariza pe Jack Grealish, sau va aștepta ca jocul să se întindă pentru a-i maximiza impactul, așa cum a făcut împotriva Germaniei?

În timp ce va exista, fără îndoială, o cerere în rândul fanilor Angliei pentru ca Southgate să îi introducă cumva pe Grealish, Phil Foden, Mason Mount, Raheem Sterling și Harry Kane în aceeași echipă, el a dovedit de-a lungul acestui turneu că nu este dispus să se abată de la structura defensivă care a funcționat atât de bine până acum.

Ținând cont de acest lucru, este fezabil să credem că, în primul rând, Anglia va încerca să înăbușe Ucraina, privând-o de spațiile de care talentele sale individuale ar avea nevoie pentru a le pune probleme oamenilor lui Southgate. Mai mult, această abordare a dus până acum la doar două ocazii mari la poarta englezilor - o bară în meciul cu Scoția și ocazia lui Muller cu Germania. În rest, defensiva englezilor nu a avut mari emoții.

Faptul că ucrainienii sunt mult mai obosiți (au avut deplasări constant, au jucat prelungiri cu Suedia, au tras serios de ei în meciurile din grupe pentru puncte) le oferă clar elevilor lui Southgate prima șansă în această partidă.

Predicții pentru meci

În primul rând nu putem ignora tradiția pe care englezii au instaurat-o de aproape 2 ani de zile, cu goluri la cel mult una dintre porți. Pentru pariul NGG (marchează cel mult o echipă) avem o cotă de 1.62.

Cum Anglia este marea favorită a acestui meci iar defensiva Ucrainei are mari probleme, putem merge și pe VSO (victorie sigură oaspeți - Anglia să câștige fără gol primit) la o cotă de 2.14. Un pariu puțin mai sigur este 2&0-3 (Anglia câștigă și se marchează cel mult 3 goluri) la o cotă de 1.92, o cotă foarte bună dacă ținem cont că nici englezii nu marchează pe bandă rulantă, dar și Ucraina are câțiva jucători ce ar putea întrerupe seria meciurilor fără gol primit pentru englezi.

Din lista pariurilor speciale, avem Anglia câștigă și Anglia are cele mai multe cornere, la 1.85.

PUNCTE CHEIE:

  • Un singur meci din ultimele 13 ale Angliei a adus goluri la ambele porți și doar două meciuri din ultimele 20 au bifat pariul GG;
  • Anglia vine după 6 meciuri fără gol primit (un 0-0, 4 victorii cu 1-0 și o victorie cu 2-0);
  • În ultimele 10 meciuri, doar Polonia a găsit drumul spre poarta Angliei;
  • Ucraina are mari probleme în a marcat contra echipelor care se apără bine, așa cum s-a văzut în înfrângerea 0-1 cu Austria din grupe.