Meniu

21 Iunie, la 22:00. Danemarca câștigă și e în optimi!

Danemarca a fost însoțită de ghinion în primele două meciuri de la Euro. Dacă în meciul cu Finlanda tragedia a bătut la ușă după infarctul căpitanului Erikson, contra Belgiei danezii au controlat autoriatar ostilitățile în prima parte a meciului, dar au sfârșit învinși grație geniului lui De Bruyne.

Învinși, dar mai buni

Chiar dacă a pierdut meciul cu Belgia, Danemarca are marele merit de a fi fost echipa mai bună și de a fi dominat categoric una dintre cele mai puternice naționale din lume la ora actuală. Prestația danezilor nu vine deloc ca o surpriză, pentru că sunt ani buni de când coechipierii lui Erikson joacă la un nivel înalt și reprezintă un adversar de top pentru orice echipă europeană. Danemarca nu a întâmpinat nicio dificultate pentru calificarea la Euro, terminând pe locul 2 în grupa sa fără nicio înfrângere (5 victorii și 3 egaluri),cu un bilanț ofensiv excelent, 23 de goluri marcate. În cursul ultimei etape a Ligii Națiunilor, echipa a avut o prestație foarte bună, terminând pe locul 2 în grupa sa, deasupra Angliei, fără să primească gol în cele 2 meciuri cu acest adversar, și obținând și două victorii în fața Islandei. Această competiție a dovedit capacitatea danezilor de a concura cu succes contra echipelor mai bune. În 2021, echipa s-a pregătit perfect pentru Euro, cu 4 victorii și o remiză (împotriva Germaniei), cu un bilanț de goluri uimitor: echipa a marcat de 17 ori și a primit doar unul împotriva campionilor mondiali din 2014, evidențiind puterea defensivă a echipei.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că totul părea să fie perfect înainte de începerea turneului, meciul de deschidere a fost un coșmar pentru danezi, cu atacul de cord al lui Eriksen. Afectați cu adevărat de acest eveniment teribil, jucătorii nu au fost capabili să joace cum trebuie și au pierdut cu 1-0 împotriva Finlandei. În urmă cu câteva zile, danezii s-au descurcat foarte bine și și-au arătat adevăratele abilități împotriva Belgiei, grație unei prestații deosebite, care a fost în cele din urmă inutilă, cu o înfrângere de 2-1. Cu 2 înfrângeri în 2 meciuri, coechipierii lui Kjaer sunt acum într-o situație nesigură și trebuie să câștige ultimul meci.

Rușii, dezamăgitori cu Belgia dar puternici cu Finlanda

Rusia nu a întâmpinat mari dificultăți pentru a se califica la Euro, terminând pe locul 2 în grupă, în spatele Belgiei, cu 8 victorii și două înfrângeri în 10 meciuri. În Liga Națiunilor însă rușii nu au întâmpinat același succes, cu 2 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri, în condițiile în care au avut de înfruntat echipe accesibile (Serbia, Slovacia și Turcia). Mai mult, echipa a încheiat cu o prestație de casare, cu un naufragiu defensiv în fața Serbiei, o înfrângere cu 5-0. Pe parcursul acestei competiții, apărarea Rusiei a fost destul de îngrijorătoare, deoarece echipa a încasat un total de 12 goluri în 6 meciuri, fără a se confrunta cu vreo echipă mai mare. În acest an, rezultatele nu au fost deosebit de liniștitoare, cu 3 victorii în 5 meciuri împotriva unei echipe inferioare, dar și cu o înfrângere cu 2-1 în fața Slovaciei. Prima zi de Euro a confirmat slăbiciunile defensive ale echipei, care a încasat 3 goluri în fața Belgiei, în calitate de gazdă. Cu o victorie la limită în al doilea meci cu Finlanda (1-0), echipa are încă șanse de calificare, dar va trebui să realizeze o mare performanță în fața unei echipe daneze foarte interesante. Nu în ultimul rând trebuie punctat că rușii au mari probleme în meciurile jucate în deplasare, iar acest meci se va disputa la Copenhaga, un atu clar pentru danezi.

Chiar dacă Danemarca se află acum într-o poziție cu adevărat incomodă în grupă, prestația împotriva Belgiei a fost cu adevărat plină de speranță, iar danezii au încă mijloacele de a răsturna situația, pentru a se califica în oprimi. În ultima vreme, performanțele Rusiei nu au fost deosebit de impresionante, iar echipa poate primi multe goluri în fața unei echipe consistente. Dacă danezii vor realiza o prestație similară cu cea împotriva belgienilor, coechipierii lui Eriksen ar putea câștiga cu ușurință acest meci.
Din toate aceste motive, mergem pe o victorie a adevăratelor gazde la o cotă de 1,75.
Acest meci va fi cel al ultimei șanse pentru danezi, care probabil vor aborda jocul cu o atitudine ofensivă, împotriva unei echipe rusești care se confruntă deja cu dificultăți în fața unor echipe mai mari. După evenimentul teribil din primul meci, danezii par acum capabili să inverseze situația și să își arate adevăratele abilități.

PUNCTE CHEIE:

  • Danemarca are 9 victorii în ultimele 13 meciuri, inclusiv cu Suedia, Austria și Anglia;
  • Până la startul Euro, Danemarca avea un bilanț impresionant acasă: 9 victorii, un egal (cu Anglia) și o înfrângere (cu Belgia);
  • Rusia a fost umilită în ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, 2-3 în Turcia, 0-5 în Serbia, dar și în meciul cu Belgia de la Euro (0-3);
  • Rusia are o singură victorie în ultimele 6 deplasări (cu Malta).