Meniu

BARCA, CA ȘI ELIMINATĂ DIN LIGĂ

Barcelona va încerca să dea un imbold important speranțelor sale de calificare în optimile Ligii Campionilor atunci când va primi miercuri seară pe Camp Nou vizita lui Inter Milano pentru o întâlnire ce se anunță definitorie pentru locul secund.

Gruparea catalană ocupă locul trei în Grupa C, la fel cum a terminat în stagiunea precedentă, la trei puncte în spatele celei de-a doua clasate, Inter. Vicecampioana Italiei a reușit să urce pe poziția secundă după ce etapa precedentă a produs una din surprizele serii și a învins-o pe Barcelona cu 1-0 la Milano.

BARCELONA, ÎN PERICOL SĂ REPETE SCENARIUL DIN SEZONUL TRECUT

Barcelona nu a reușit să treacă de faza grupelor în Liga Campionilor în sezonul trecut, iar clubul se confruntă din nou cu această posibilitate în acestă stagiune, cu doar trei puncte adunate din primele trei meciuri, ceea ce îi plasează pe locul trei în Grupa C, la trei puncte în spatele celei de-a doua clasate, Inter, și la șase de liderul Bayern Munchen.

Echipa lui Xavi și-a deschis campania din faza grupelor cu o victorie firească, 5-1 în fața Viktoriei Plzen pe 7 septembrie, dar a pierdut ultimele două meciuri din competiție, fiind învinsă cu 2-0 la Bayern, înainte de înfrângerea suferită în fața lui Inter pe San Siro, Hakan Calhanoglu marcând singurul gol al meciului în finalul primei reprize.

Barcelona va fi conștientă de importanța victoriei de miercuri și va fi mulțumită de revenirea pe teren propriu, după ce nu a mai pierdut pe Camp Nou în nicio competiție din luna mai.

În timp ce în Liga Campionilor a fost o luptă în acest sezon, gruparea catalană a fost excelentă în La Liga, ajungând la șapte victorii consecutive duminică seara, grație unui succes cu 1-0 în fața lui Celta Vigo, Pedri marcând singurul gol al meciului în minutul 17. În plus, catalanii au rămas cu un singur gol primit în cele 8 partide din competiția internă, o performanță remarcabilă.

Barcelona este din nou lider în La Liga, la egalitate de puncte (22) cu Real Madrid, înaintea El Clasico din acest weekend de pe Bernabeu, dar echipa lui Xavi va fi cel mai probabil concentrată acum pe partida de miercuri.

SEMNE DE VIAȚĂ PENTRU INTER

Inter a intrat în confruntarea cu Barcelona de săptămâna trecută după înfrângeri succesive în Serie A cu Udinese și Roma, dar o prestație solidă i-a permis să obțină toate cele trei puncte puse în joc.

Echipa antrenată de Simone Inzaghi a suferit o înfrângere cu 2-0 în fața lui Bayern în prima etapă a grupei, pe 7 septembrie, dar a înregistrat o victorie cu 2-0 în deplasare la Plzen înainte de succesul cu Barcelona, iar un total de șase puncte a lăsat-o pe poziția a doua, la trei puncte în spatele lui Bayern, care este marea favorită la șefia grupei.

Inter va aborda și ea acest meci după o victorie importantă în Serie A, după ce a învins-o pe Sassuolo cu 2-1. Eden Dzeko a marcat de două ori pentru giganții din Milano, care ocupă locul șapte în clasamentul intern, cu 15 puncte.

Italienii au trecut de faza grupelor în sezonul trecut al Ligii Campionilor, dar au fost învinși de Liverpool în optimile de finală, iar din ediția 2010-11 nu au mai reușit să avanseze până în sferturi.

Negrii și albaștrii au suferit o înfrângere cu 2-1 atunci când au călătorit ultima dată pe Camp Nou în faza grupelor competiției 2019-20, dar Barcelona a pierdut trei din ultimele șase meciuri din Liga Campionilor în fața propriilor suporteri, un record care ar trebui să le dea încredere vizitatorilor.

Importanța acestui meci credem că le va face pe ambele echipe mai prudente și mizăm pe goluri la cel mult una dintre porți, pariu pentru care avem o cotă de 2,10.

PUNCTE CHEIE:

  • 8 din ultimele 9 meciuri oficiale ale Barcelonei s-au terminat cu goluri la o singură poartă;
  • Barcelona are cea mai bună defensivă din LaLiga după 8 etape, cu un singur gol primit;
  • 12 din ultimele 14 meciuri jucate de Barcelona în grupele Ligii Campionilor (ultimele 3 sezoane) au adus goluri la cel mult una dintre porți;
  • Ultimele 7 meciuri de Liga Campionilor ale lui Inter au confirmat selecția NGG.