Meniu

Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște

GARANTEAZĂ STILUL ITALIAN AL CELOR DOI ANTRENORI NGG-UL?

Chindia Târgoviște se deplasează vineri seara pe “Ion Oblemenco” pentru a înfrunta liderul din Craiova. Oaspeții s-au remarcat deja în acest sezon prin stilul economicos, o tactică preluată recent și de Universitatea. Tocmai de aceea, ne așteptăm la un meci anti-GG, adică unul cu goluri puține spre deloc.

Craiova a început în trombă acest sezon al Ligii 1 și a reușit să strângă șapte victorii la rând în prima parte a campionatului. Cât timp s-au aflat în formulă completă, jucătorii lui Cristiano Bergodi au încercat să se asigure că dezamăgirea din vara trecută, când au pierdut titlul chiar în ultima etapă, nu se va mai repeta.

Oltenii au rămas fără coloană vertebrală

În ultimele runde, Universitatea a abandonat fotbalul spectacol și a devenit mult mai discretă când vine vorba de goluri. Deloc întâmplător, Craiova a intrat în zona pariului “NGG” de când golgheterul Elvir Koljic s-a accidentat, el suferind o fractură de peroneu în prima repriză a deplasării de la Iași.

Începând cu partida din Moldova, inclusiv, toate cele patru jocuri pe care oltenii le-au disputat s-au terminat 1-0. De trei ori în favoarea lor, cu Poli, Dinamo și Hermannstadt, iar o dată pentru Academica Clinceni, înfrângere care reprezintă și singurul pas greșit făcut de alb-albaștri în acest sezon al Ligii 1.

Între timp, lucrurile s-au încurcat și mai tare pentru gazdele de vineri din punct de vedere medical. Marius Constantin s-a accidentat și el, Bogdan Vătăjelu și Vladimir Screciu au fost diagnosticați cu Covid, iar “perla” Alexandru Cicâldău este indisponibilă pentru partida cu Chindia din cauza unei leziuni fibrilare.

Chindia face campanie anti-GG

Adversara de vineri a Universității este o echipă care s-a consacrat deja în acest sezon prin meciurile pe care le dispută parcă împotriva pariorilor ce iubesc pronosticul “ambele marchează”. În cele nouă etape scurse până acum din Liga 1, doar un joc al Chindiei s-a terminat cu fiecare din echipe pe tabela de marcaj: înfrângerea 1-3 cu Hermannstadt din runda a 4-a.

În rest, trupa lui Emil Săndoi are trei victorii, toate la zero (1-0 acasă cu Dinamo și Gaz Metan și 2-0 la Botoșani), și două egaluri, ambele albe, în deplasările de la Clinceni și Cluj. Celelalte partide ale târgoviștenilor au reprezentat înfrângeri fără gol marcat, 0-1 la Iași și Arad, dar și acel 0-2 din ultima etapă cu FCSB.

Practic, dacă ținem cont de istoricul recent al celor două combatante de vineri seară, dar și de faptul că indisponibilitățile Craiovei o împing către un joc mai puțin avântat, ne așteptăm ca partida de pe “Ion Oblemenco” să ne aducă un “NGG” de toată frumusețea.

KEY POINTS:

  • Craiova a devenit în ultima vreme o echipă extrem de economicoasă, iar ultimele patru meciuri ale liderului s-au terminat cu doar un singur gol marcat (golaveraj 3-1 în această perioadă)
  • Trei din cele patru meciuri pe care Universitatea le-a disputat în acest sezon pe teren propriu s-au terminat cu doar una dintre combatante printre marcatoare
  • Singura partidă oficială directă între cele două pe “Ion Oblemenco” s-a terminat 1-0 pentru olteni
  • Opt din cele nouă jocuri disputate de dâmbovițeni în acest sezon s-au terminat cu doar una dintre echipe printre marcatoare
  • Chindia a marcat în doar un meci din cele cinci jucate în deplasare în actualul sezon, iar adversarii de două ori. Practic, toate meciurile târgoviștenilor s-au terminat NGG, golaverajul în acest interval fiind de 2-2