Meniu

11 Aprilie. Craiova și CFR Cluj fac 0-0 și confirmă pontul!

VEDEM IAR UN MECI ÎNCHIS ÎNTRE CRAIOVA ȘI CFR?

Universitatea Craiova și CFR Cluj se străduiesc să rămână în plasa FCSB-ului înainte de intrarea în play-off. Campioana poate să termine sezonul regular chiar pe primul loc dacă va câștiga în Bănie, iar roș-albaștrii se încurcă la Sepsi. Totuși, prestațiile sigure ale Craiovei din ultima vreme ne indică mai degrabă că vom avea parte de o confruntare închisă.

Lupta pentru supremație în Liga 1 se dă și în acest sezon doar între cele 3 mari forțe ale României: FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Avantajul este momentan în dreptul bucureștenilor, care au un avans de un punct față de ardeleni și de 7 puncte față de olteni, dar odată cu înjumătățirea zestrei obținută în sezonul regular lucrurile se vor echilibra.

Craiova joacă la ‘sub’ cu Ouzounidis

Pentru Universitatea, lucrurile au început să capete cumva alt contur odată cu venirea lui Marinos Ouzounidis la cârma formației. Grecul a imprimat un stil mai ofensiv oltenilor, chiar dacă baza se pune în continuare pe apărare. De la începutul mandatului noului tehnician, vicecampioana a pierdut un singur meci, 0-1 pe terenul Chindiei, o formație care și-a dezvoltat un talent excelent în a neutraliza adversarele.

Interesant este că de la începutul lui 2021, Universitatea a jucat 16 meciuri în cele două competiții interne, însă o singură dată a marcat mai mult de două goluri, în acea victorie de la începutul lui februarie de la Iași, 3-0 cu Poli. De altfel, acesta este singurul meci din noul an în care vicecampioana a bifat pariul ‘peste 2,5 goluri’, pentru că în rest, toate s-au jucat la ‘sub’. În afara duelului cu moldovenii, Craiova a mai marcat doar în două rânduri mai mult de un gol, în victoriile identice cu Gaz Metan și UTA (2-0).

Înaintea partidei cu CFR, Ouzounidis a primit și o veste proastă: Andrei Ivan a suferit o ruptură musculară și va lipsi cel puțin o lună. Totuși, absența atacantului poate fi suplinită de revenirea lui Elvir Koljic. Bosniacul a suferit o fractură de peroneu în etapa a 6-a a actualului sezon, dar duminica trecută, la acel 0-0 cu FCSB, a revenit pe teren și se încălzește pentru confruntările decisive din play-off.

Iordănescu a schimbat stilul, nu și năravul

CFR Cluj a schimbat și ea antrenorul în acest sezon, dar a făcut-o mai repede decât Craiova. Dan Petrescu, antrenorul care a cucerit ultimele 3 titluri din Liga 1 la cârma ardelenilor, a dat greș în acest sezon și a reziliat înțelegerea pe care o avea cu echipa vișinie.

În locul său a venit Edi Iordănescu, iar antrenorul 42 de ani a anunțat încă de la început că vrea să schimbe stilul echipei. Dacă pe vremea fostului tehnician jocul era aproape în permanență unul concentrat pe faza defensivă, în ultimele luni lucrurile s-au mai ameliorat și în ofensivă.

Totuși, atunci când joacă în deplasare, CFR nu se deschide foarte mult nici acum. De la venirea lui Iordănescu, doar o singură dată au marcat clujenii mai mult de două goluri pe teren străin, în victoria cu 3-1 din fața Hermannstadtului, la finalul lui ianuarie. Peste 2,5 goluri s-au mai înscris și în înfrângerile cu 1-2 de la Botoșani și 0-3 cu FCSB, acestea fiind singurele jocuri mai bogate în reușite pe care CFR le-a făcut de la venirea lui Iordănescu.

Ne așteptăm ca și acum miza partidei să taie elanul jucătorilor ambelor formații și credem că deznodământul va fi unul tot sărac în goluri. Cota pentru NGG este aproape 2.00, iar 0-0 pare o reală posibilitate într-un meci pe care nici Universitatea, dar nici CFR nu vrea să-l piardă.

PUNCTE CHEIE:

  • Cel mult o echipă a marcat în ultimele 12 meciuri ale Universității Craiova;
  • Toate cele 11 meciuri ale Craiovei cu primele 7 clasate au bifat pariul NGG câștigător;
  • Ultimele 7 meciuri ale CFR-ului s-au terminat cu cel mult o echipă printre marcatoare;
  • Toate cele 5 meciuri ale CFR-ului cu primele 4 clasate s-au terminat cu cel mult o marcatoare pe tabelă;
  • 10 din cele 14 deplasări ale clujenilor din acest sezon au bifat pariul NGG câștigător;
  • 10 din ultimele 12 întâlniri directe s-au terminat cu cel mult o echipă printre marcatoare.