Meniu

22 Februarie. UTA o prinde pe Botoșani în jocul la zero.

PROVOACĂ BOTOȘANI UN NOU MECI CU GOLURI LA UTA?

FC Botoșani este printre cele mai în formă echipe din România la ora actuală, iar locul de play-off pe care a urcat trupa lui Marius Croitoru este pe deplin meritat. UTA continuă și ea sezonul bun pe care îl are în postura de nou-promovată și visează la un loc în primele 6, dar pentru asta va fi nevoie de un joc bun și o victorie în meciul de luni după-amiază.

Liga 1 nu are încă o configurație clară a clasamentului și inclusiv la vârf există destulă incertitudine. Dacă trioul FCSB – CFR – Craiova s-a detașat în partea din față a clasamentului, plutonul urmăritor, care se află la 10 puncte distanță, încearcă să-și păstreze pozițiile. Din acest contingent din urmă fac parte Sepsi, FC Botoșani și Academica Clinceni, echipe despărțite de câte un punct.

UTA e cea mai slabă acasă

La 5 puncte distanță de ilfoveni vin și celelalte echipe, în frunte cu FC Argeș, care este urmată la un punct de Chindia și UTA. Cele 3 sunt câteva din surprizele plăcute ale acestui campionat și fiecare s-a remarcat cu ceva în acest sezon. Piteștenii fac un 2021 de excepție, în timp ce târgoviștenii nu mai produc aceleași rezultate remarcabile ca în prima parte a sezonului, dar încă mai au șanse la play-off.

UTA visează și ea la un loc în primele 6, ceea ce ar fi o performanță remarcabilă pentru nou-promovată. Echipa lui Laszlo Balint a pierdut doar de două ori în cele 8 meciuri jucate în 2021, 0-1 cu Dinamo și 1-2 cu FC Argeș, ambele jocuri fiind disputate acasă. De altfel, arădenii au 5 înfrângeri și două remize în precedentele 7 partide programate pe propriul teren și formează cea mai slabă echipă din Liga 1 în meciurile jucate acasă. Doar Chindia a fost învinsă de UTA (1-0), iar trei din celelalte 4 remize au venit cu un scor identic: 0-0.

Botoșani e regina spectacolului în deplasare

Gazdele ar trebui să fie pregătite să marcheze dacă vor să scoată un rezultat pozitiv de la acest meci și asta pentru că FC Botoșani este una dintre echipele care marchează pe bandă rulantă în deplasare. Trupa lui Marius Croitoru nu a ratat poarta în nicio partidă jucată pe teren străin în actuala stagiune, iar în ultimele 4 astfel de meciuri a obținut 3 victorii: 2-1 la Viitorul, 3-2 la Chindia și 1-0 la Iași. Partida cu Poli este, de altfel, și singura a Botoșaniului din deplasare în care nu au marcat ambele echipe.

Dacă acum traversează o perioadă de vis, cu 6 victorii în ultimele 7 jocuri, echipa moldoveană nu a uitat probabil sezonul de toamnă, când a trecut prin niște clipe mai puțin bune. Timp de 11 etape, între rundele 3 și 13, Botoșani a obținut o singură victorie, 2-1 la Gaz Metan, iar în rest a mai strâns 5 egaluri și 5 înfrângeri.

Tocmai de aceea, avântul pe care l-a prins acum va vrea să fie fructificat de echipa oaspete, care vine cu gânduri mari la Arad. O victorie a echipei lui Croitoru i-ar cam asigura supremația în fața gazdelor la finalul sezonului, dar UTA va căuta cu siguranță victoria pentru că doar un asemenea rezultat o mai ține cu șanse reale în cursa pentru play-off. Pentru că acest meci se anunță a fi unul foarte deschis ne așteptăm la goluri pe ambele părți, pariu care are posibilitatea să ne dubleze banii.

PUNCTE CHEIE:

  • FC Botoșani a înscris în toate cele 13 deplasări pe care le-a efectuat în acest sezon, partide în care a marcat de 22 de ori. 11 dintre acestea s-au terminat cu pariul GG câștigător
  • Ultimele 3 meciuri disputate de Botoșani în campionat s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător;
  • Oaspeții au câștigat 6 din ultimele 7 meciuri de campionat pe care le-au jucat;
  • UTA a primit gol în 6 din precedentele 7 partide pe care le-au disputat pe propriul teren, perioadă în care a scos mingea din poartă de 15 ori;
  • Confruntarea directă din tur s-a terminat cu scorul de 3-2 pentru UTA.