Meniu

4 Ianuarie : Continuă seria anti-GG a lui Cadiz?

SFIDEAZĂ CADIZ GG-UL ȘI LA VALENCIA?

Valencia este în acest moment la jumătate de pas de locurile retrogradabile și egalează recorduri de ineficacitatea cu traseul din acest sezon. Luni, “liliecii” primesc vizita celor de la Cadiz, care a început să piardă din ritm după un început excelent, dar constanta din meciurile lor rămâne apetența pentru rezultate din zona NGG.

Era clar încă de la începutul sezonului că Valencia nu se va mai lupta pentru un loc de Liga Campionilor, dar nimeni nu se aștepta ca echipa de pe coasta estică a Spaniei să decadă atât de tare. Fără vreun euro investit în transferuri în această vară, dubla finalistă a Champions League a ajuns în lupta pentru evitarea retrogradării, iar viitorul nu arată deloc roz pentru fosta echipă a lui Adrian Ilie.

Cel mai prost start din ultimii 38 de ani

“Liliecii” au strâns până acum în primele 16 etape doar trei victorii, însă ultima, cea cu Real Madrid (4-1), a venit tocmai la începutul lui noiembrie, celelalte fiind obținute în prima etapă (4-2 cu Levante) și în a patra rundă (1-0 la Sociedad). În rest, Valencia a mai obținut șase egaluri și șapte înfrângeri, iar în două din precedentele trei jocuri disputate pe Mestalla nici nu a marcat (0-1 cu Sevilla și Atletico Madrid).

Acesta două jocuri și egalul cu Eibar (0-0) au contribuit la un procentaj de 50% de jocuri din precedentele șase în care pariul NGG a ieșit câștigător pentru Valencia. În cele zece meciuri dinaintea acestora, proporția jocurilor în care nu au marcat ambele echipe era cea mai mică din La Liga, adică 20%, cu opt meciuri în care pariul GG a fost cel fericit.

Cadiz e regina NGG-urilor

Adversara de luni, în schimb, este fană a meciurilor în care nu marchează ambele echipe și, după Atletico Madrid, care de obicei nu primește gol, este pe locul 2 în topul echipelor din Spania care bifează pariul NGG. Până acum, Cadiz a avut doar patru etape în care GG a fost alegerea potrivită pentru pariori: 1-3 cu Sevilla, 1-1 cu Granada și 2-1 cu FC Barcelona, toate acasă, și 1-1 la Elche. Practic, cu un singur GG din opt deplasări, Cadiz este pe primul loc în clasamentul pariului NGG al meciurilor din deplasare din prima liga spaniolă.

La acest procentaj a contribuit însă și forma proastă din ultima parte a sezonului, când oaspeții de luni au ratat poarta în șase din cele opt meciuri disputate. Astfel, după ce în primele opt etape reușiseră patru victorii și două remize, printre care și un 1-0 administrat campioanei Real Madrid pe Santiago Bernabeu, între timp au mai strâns doar cinci puncte, trei din victoria cu Barcelona.

Pentru că ambele atacuri arată a fi în degringoladă și miza este pe defensivă, ne așteptăm să se repeta istoria NGG-ului la acest meci al celor de la Cadiz. Cum Valenciei îi lipsesc și câțiva titulari, printre care Guedes, Gabriel, Racic și Sanmartin, ne așteptăm la un meci prudent și din partea “liliecilor”, lucru care sporește șansele unui GG.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele cinci jocuri pe care Cadiz le-a disputat s-au terminat cu maximum una dintre echipe printre marcatoare;
  • Opt din cele nouă deplasări efectuate de oaspeți în acest sezon au bifat câștigător pariul NGG;
  • Valencia nu a marcat în două din cele mai recente trei jocuri pe care le-a avut programate pe propriul teren (golaverajul în acest interval este de 2-4);
  • Cadiz nu a înscris în trei din precedentele patru deplasări la Valencia;
  • Nouă din ultimele 10 confruntări directe s-au terminat cu pariul NGG câștigător.