Meniu

22 Decembrie. Sevilla câștigă greu la Valencia

CONTINUĂ SEVILLA FORMA BUNĂ DIN DEPLASARE ȘI LA VALENCIA?

Valencia are un sezon de încercare, unde investițiile în jucători au fost înlocuite cu promovarea tinerilor, iar acest lucru se reflectă și în rezultate. Marți, “liliecii” primesc vizita Sevillei, o echipă echilibrată și experimentată, care este în mare formă când vine vorba de meciurile în deplasare. E de așteptat ca oaspeții să profite de oboseala gazdelor și să învingă.

Cel puțin pentru moment, Valencia nu mai este acea echipă care se bătea la locurile de Liga Campionilor, ci una care se străduiește să rămână relevantă în contextul primei ligi spaniole. Iar când vorbim de relevanță ne referim la evitarea luptei pentru retrogradare și la încercarea de a încurca pe cât se poate calculele echipelor importante din La Liga.

Sevilla a prins curaj în deplasare

În această categorie intră și FC Sevilla, câștigătoarea Ligii Europa din vara ce-a trecut și o formație care a ajuns acum fără nicio emoție în optimile Ligii Campionilor. Antrenată de fostul selecționer Julen Lopetegui, echipa din Andaluzia nu și-a găsit nici ea ritmul în prima parte a sezonului de La Liga. Momentan se află momentan pe locul 7 în clasament, dar, e drept, are cu două jocuri mai puțin disputate față de concurență.

Totuși, în ultima lună și jumătate, Sevilla a găsit resurse pentru un parcurs excelent în meciurile din deplasare, acolo unde a obținut cinci victorii consecutive în cadrul a trei competiții. În campionat a învins cu 1-0 atât la Getafe, cât și la Huesca, în timp ce în Liga Campionilor a trecut de Krasnodar cu 2-1 și de Rennes cu 3-1. În fine, cea de-a cincea deplasare a andaluzilor s-a petrecut la mijlocul săptămânii trecute, când a învins-o pe anonima Ciudad de Lucena în Cupa Spaniei cu 3-0.

Valencia a alergat după trei egaluri în 10 zile

Nu același lucru se poate spune despre Valencia, care a avut o perioadă extrem de dificilă în ultimele două săpămâni. Trei meciuri au jucat “liliecii” începând cu 12 decembrie și în toate au fost nevoiți să alerge pentru a evita înfrângerea. Primul a fost un 2-2 cu Bilbao acasă, când au egalat abia în minutul 83 și au evitat astfel al treilea eșec pe teren propriu în campionat.

La câteva zile distanță, a venit deplasarea de la Terrassa, în Cupa Spaniei, acolo unde au avut de pătimit cu echipa din al patrulea eșalon fotbalistic al ibericilor. Conduși încă din minutul 6, un avantaj majorat apoi în repriza secundă, cei de la Valencia au jucat cu un om în minus din minutul 53 până în 89. Chiar și așa, au revenit pe tabelă cu două goluri reușite în minutele 83 și 90+1, pentru ca apoi să obțină calificarea în prelungiri (4-2). Ultimul meci din această serie s-a jucat la Barcelona, acolo unde catalanii au chinuit-o și ei pe Valencia. Conduși cu 1-0 din primele minute, Messi și ai lui au întors scorul și apoi i-au alergat serios pe “lilieci.”

Înaintea vizitei celor de la Sevilla, gazdele au a doua cea mai slabă apărare pe teren propriu din toate cele 20 de echipe din La Liga, cu 11 goluri. În rest, Celta e la același nivel și doar Osasuna are 12 goluri încasate. Practic, Sevilla are destul spațiu de manevră și multe argumente pentru a câștiga, mai ales că jucătorii Valenciei sunt obosiți după efortul depus în ultimele zece zile, deci pronosticul pentru acest meci este “2 solist”.

PUNCTE CHEIE:

  • Sevilla a câștigat ultimele cinci meciuri pe care le-a disputat în deplasare, trei fără să primească gol (golaveraj 10-2 în această perioadă);
  • Valencia a câștigat un singur joc din precedentele 11, timp în care a înregistrat patru înfrângeri și a strâns un golaveraj de 16-18);
  • Sevilla are opt victorii în cele mai recente 11 jocuri. În acest timp, are un golaveraj de 19-12.