Meniu

Valladolid – Levante

CONTINUĂ ANTISPECACOLUL ÎN LA LIGA?

Campionatul spaniol a devenit unul dintre cele mai neatractive când vine vorba de goluri, cel puțin dacă ne raportăm la campionatele importante din Europa. Vineri, etapa a 11-a se deschide cu un alt meci care se anunță a se încadra în zona “sub 2,5”, Valladolid – Levante.

Partidele din actualul sezon al La Liga au oferit foarte puțină adrenalină dacă facem o comparație cu ultimii ani. Până acum, media golurilor pe meci în campionatul spaniol este de 2,43, mai mică chiar și decât a Franței (2,83) și mult în spatele Italiei (3,31) și Germaniei (3,24). Pe fondul discrepanței mare de valoare între primele echipe din campionat și restul plutonului, mai ales din punct de vedere financiar, acest aspect este cumva explicabil.

Levante e regina “under-ului”

Una dintre echipele care s-au “remarcat” la capitolul ineficacității este Levante. Cu doar nouă goluri marcate în tot atâtea etape, formația din Valencia nu a impresionat absolut deloc și se află deja în lupta pentru retrogradare cu cele șapte puncte obținute.

Până în prezent, roș-albaștrii nu au obținut decât o victorie, 3-1 la Pamplona, cu Osasuna, ceea ce a reprezentat maximul de goluri marcate într-un meci al actualului sezon. În rest, patru egaluri cu un scor identic, 1-1, și înfrângeri la zero.

Pe poziția a 17-a, cu un loc deasupra adversarei de vineri seară, se află Real Valladolid. Formația patronată de marele Ronaldo Luis Nazario de Lima stă puțin mai bine din puncte de vedere ofensiv, adică are un gol în plus marcat, dar și un meci mai mult disputat. Este adevărat că în ultimele două etape gazdele au obținut șase puncte după succesele cu Bilbao (2-1) și Granada (3-1), dar șansele ca istoria să se repete nu sunt prea mari.

Tocmai de aceea, pronosticul pentru acest meci este unul pesimist în privința golurilor, adică vom miza pe un sănătos “sub 2,5 goluri”.

PUNCTE CHEIE:

  • Levante are șapte meciuri la rând în care nu s-au marcat mai mult de două goluri. În acest interval, golaverajul oaspeților este de 4-9
  • Ultimele trei meciuri directe s-au terminat cu un total de maximum două goluri marcate
  • Șase din cele zece meciuri pe care Valladolid le-a disputat în acest sezon s-au terminat cu maximum două goluri marcate
  • Valladolid a terminat trei din cele cinci partide pe care le-a disputat pe teren propriu cu un total de sub 2,5 goluri