Meniu

Vejle Boldklub – Randers

Reușește echipa lui Gâlcă să-și păstreze supremația în campionat?

Vejle este surpriza startului de campionat în Danemarca, acolo unde a ajuns pe primul loc după șase etape. În următoarea rundă, echipa lui Costel Gâlcă primește vizita locului 10, al treilea de la coadă. Randers are o singură victorie în acest sezon și este greu de crezut că o va obține pe a doua vineri seară.

Cu FC Copenhaga, legenda istoriei recente a nordicilor, căzută în mediocritate și cu Midtjylland prinsă între jocurile din cupele europene și campionat, Vejle a reușit să se strecoare până în vârful ligii interne. În calitatea sa de nou-promovată, echipa lui Costel Gâlcă a surprins pe toată lumea și, în afara înfrângerii din prima etapă cu Aarhus (2-4), a avut un traseu aproape perfect.

Marchează la foc automat

Principala calitate a trupei antrenate de fostul FCSB-ist este atacul, care nu a dezamăgit în niciunul din meciurile acestui sezon. Vejle a înscris 15 goluri în cele șase etape de campionat și doar cu o singură ocazie a marcat mai puțin de două goluri într-un meci, deplasarea de la Odense (1-0).

În ultimele trei etape, gazdele de vineri seară au marcat de câte trei ori și au făcut practic inutile eforturile adversarilor. Singura echipă care a reușit în precedentele cinci etape să-i smulgă un egal lui Vejle a fost chiar FC Copenhaga (2-2), cea care a câștigat de 11 campionatul în ultimii 20 de ani.

De partea cealaltă, Randers are un start de sezon ratat. Cu o singură victorie (3-0 în prima etapă la “lanterna” Horsens) și un egal (1-1 acasă cu Aarhus), rezultate obținute în primele etape, oaspeții nu au reușit să își construiască moralul pentru continuarea sezonului. Asta deoarece ultimele patru apariții pe teren în Superliga daneză au însemnat înfrângeri pentru Randers (golaveraj 2-6 în acest interval).

Din aceste motive, Vejle pornește drept mare favorită și vineri seara și ne așteptăm ca echipa lui Costel Gâlcă să își provoace adversara la un meci cu goluri de ambele părți.

KEY POINTS:

  • Vejle are șase meciuri la rând fără înfrângere, ultimele patru fiind victori. În acest interval, golaverajul gazdelor este 16-6)
  • Trupa lui Costel Gâlcă este neînfrântă acasă, unde are două victorii și un egal (golaveraj 9-5 în acest interval)
  • Cinci din cele șapte meciuri pe care gazdele le-au disputat în acest sezon s-au terminat GG3+ (golaveraj 18-10 în acest interval și o medie de 4 goluri pe meci)
  • Trei din precedentele patru jocuri ale oaspeților s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă, două dintre acestea fiind GG3+
  • Randers are patru înfrângeri în cele mai recente cinci jocuri disputate (golaveraj 6-7)