Meniu

Viitorul Constanța - FC Argeș

Poate nou-promovata să împiedice în deplasare o echipă în formă a Viitorului?

Fosta campioană și-a adus aminte că mai trebuie să și câștige, iar în ultimele trei jocuri a obținut primele victorii sub comanda lui Ruben de la Barrera. Viitorul primește duminică vizita celor de la FC Argeș, iar evoluțiile nou-promovatei din deplasare ne fac să credem că dobrogenii au șanse mari să câștige.

Plecarea lui Gică Hagi de pe banca tehnică a Viitorului a venit cumva ca un șoc, deși “Regele” amenințase în mai multe rânduri că acest lucru se va întâmpla. În locul său, cel mai mare fotbalist român din istorie l-a adus pe Ruben de la Barrera, un spaniol necunoscut de 35 de ani, care nu a mai condus niciun club important până acum.

Hagi nici nu mai trece pe la antrenamente

În ciuda începutului șovăielnic și al zvonurilor cum că antrenorul ar fi în pericol, Hagi a insistat pe ideea continuității băncii tehnice. Iar după trei etape în care Viitorul nu cunoscuse gustul victoriei, asta și din cauză că adversari i-au fost FCSB (0-3) sau Craiova (1-4), lucrurile s-au îndreptat.

Două victorii (cu Astra – 4-1 și la Voluntari – 2-0) completate cu două egaluri importante (la Sepsi 1-1 și acasă cu CFR – 1-1) au restabilit traseul Viitorului. Un semn al respectului pe care Hagi i-l poartă antrenorului său este absența sa totală din viața echipei, aici incluzând și antrenamentele. Asta pentru că patronul dobrogenilor nu vrea ca jucătorii să simtă că autoritatea lui Barrera nu este deplină.

Duminică, Viitorul primește vizita celor de la FC Argeș, care abia în ultima etapă au dat semne reale de viață. În primele șase runde, piteștenii au făcut doar un egal cu UTA (1-1), iar în rest au venit înfrângeri pe linie. Chiar dacă au învins o Astra dezamorsată de problemele interne, FC Argeș mai are mult de lucru pentru a demonstra că merită un loc în Liga 1 și la anul.

Forma Viitorului, dar mai ales jocul modest al oaspeților ne fac să credem că echipa de la malul mării va obține un nou succes împotriva piteșenilor.

KEY POINTS:

  • Viitorul are patru meciuri la rând fără înfrângere, din care două sunt victorii, inclusiv cea din ultima etapă, 2-0 la Voluntari
  • Dobrogenii au marcat în șase din cele șapte meciuri disputate în acest campionat și au un golaveraj de 10-11
  • Toate cele patru meciuri pe care gazdele le-au jucat pe teren propriu în actuala stagiune s-au terminat GG (golaveraj 7-7)
  • Oaspeții au cinci înfrângeri în primele șapte etape de campionat. Singura victorie a venit în ultima etapă, acasă, 1-0 cu Astra
  • În partidele din deplasare, FC Argeș are în acest sezon trei înfrângeri din tot atâtea jocuri, nereușind să marcheze vreun gol (golaveraj 0-6)