Meniu

15 Decembrie. Viitorul și Botoșani au oferit un nou meci exploziv

MIZĂM IAR PE SPETACOL ÎN CONFRUNTAREA CELOR DOUĂ?

Viitorul și FC Botoșani sunt două echipe cu stiluri complementare când vine vorba de satisfacția publicului. Orientarea spre ofensivă, dar și fragilitatea ambelor defensive aproape că garantează că marți vom vedea un nou meci cu goluri de ambele părți între cele două.

Liga 1 nu este cea mai spectaculoasă competiție internă din Europa, însă cu o medie de 2,55 de goluri pe meci se află, de exemplu, peste La Liga spaniolă din acest punct de vedere. În plus, procentul meciurilor în care ambele marchează este de 49%, unul mediocru am putea zice. Totuși, un meci între două din performerele la capitolul goluri schimbă însă situația.

Viitorul, cea mai bună pe GG din Liga 1

Prezența lui Ruben de la Barrera pe banca celor de la Viitorul a garantat, parcă, un pas în spate la capitolul organizare pentru echipa lui Gică Hagi. Altă dată o echipă care ataca, dar și controla jocul prin circulația fluidă a balonului, Viitorul s-a transformat într-o formație care a pierdut mult la capitolul posesie, acolo unde are o medie sub 40% în acest sezon.

În privința golurilor nu i-a dezamăgit însă pe pariori, astfel că după 12 meciuri, procentajul la GG al constănțenilor este de 75%, cel mai bun din Liga 1. Campioana din 2017 a avut un singur meci în care nu a primit gol, victoria cu Voluntari (2-0) și a ratat poarta doar în două rânduri, cu FCSB (0-3) și Clinceni (0-1), toate cele trei meciuri fiind disputate în deplasare. Interesant este că 58% din golurile care s-au înscris în meciurile Viitorului au venit după pauză, iar media de șuturi la poartă a echipei dobrogene este una foarte bună, 11,17 pe meci (și 5,17 pe poartă).

Botoșani se deschide mult în deplasare

Marți, la Ovidiu vine una din adversarele în compania căreia Viitorul face mai mereu spectacol: FC Botoșani. Echipa antrenată de Marius Croitoru a pierdut câțiva jucători importanți la începutul sezonului și tocmai de aceea organizarea este un capitol care încă lasă de dorit. Dacă pe teren propriu lucrurile stau mai bine din perspectiva defensivei, când iese din Botoșani, echipa moldavă nu mai ține cont de prea multe.

Cu un procentaj de 66% din meciuri terminate în zona GG, oaspeții de marți au doar două din șase partide jucate acasă în care au marcat ambele combatante. Cu Clinceni și Craiova au terminat fără gol (0-0), cu Iași au câștigat lejer (4-0), în timp ce Chindia nu le-a dat prea multe șanse (0-2).

Dacă pe teren propriu au un golaveraj de 7-6 din șase meciuri, deci 13 goluri marcate, în deplasare lucrurile stau total diferit pentru băieții lui Croitoru. Cu 11 reușite și 14 goluri primite în șapte etape, Botoșani este echipa cu cele mai spectaculoase meciuri pe terenuri străine din întreaga Ligă 1. Un aspect important de menționat pentru pariori la meciuri Botoșaniului: 66% din golurile marcate în timpul meciurilor moldovenilor vin în a doua repriză!

Pentru că între cele două există deja o tradiție în privința meciurilor care se joacă la Ovidiu, dar și pentru că sezonul acesta sunt mai deschise ca niciodată, ar fi păcat să ratăm GG-ul la acest meci. Nu că am recomanda asta cuiva, dar de data asta pare să facă parte din acea categorie de pronosticuri pe care ți-ai pune toți banii.

PUNCTE CHEIE:

  • Toate cele șase meciuri pe care Viitorul le-a disputat acasă în acest sezon au fost GG, patru dintre ele GG3+ (golaveraj 11-10, deci o medie de 3,5 goluri pe meci);
  • Nouă din cele 12 jocuri jucate de gazde în Ligia 1 sezonul actual s-au terminat GG (dacă luăm în considerare și meciul cu Iași, întrerupt la 1-1 și tranșat la “masa verde” în favoarea Viitorului);
  • Cinci din precedentele șase confruntări directe jucate la Ovidiu în Liga 1 s-au terminat GG3+ (golaverajul în această timp e 12-5);
  • Șase din ultimele șapte partide jucate de Botoșani în campionat s-au terminat GG (golaverajul în acest interval e de 9-13, deci o medie de 3,1 goluri pe meci);
  • Toate cele șapte deplasări din Liga 1 ale moldovenilor au fost GG, șase dintre ele chiar GG3+. Golaverajul în perioada cu pricina este 11-14, deci o medie de 3,6 goluri pe meci.