Meniu

2 Ianuarie. Villareal nu scapă fără gol primit nici cu Levante

VEDEM UN NOU MECI SPECTACULOS AL LUI VILLARREAL PE EL MADRIGAL?

Villarreal continuă să se mențină în topul La Liga chiar dacă în ultimele șapte etape a obținut un singur succes. În prima etapă din 2021, echipa lui Unai Emery primește vizita lui Levante, o rivală locală, iar meciul se anunță unul spectaculos dacă judecăm după istoricul recent al celor două.

Cu Barcelona în degringoladă, există o șansă în plus pentru echipele din linia a doua a campionatului spaniol să se bată cu șanse reale la unul din primele patru locuri, adică acelea care asigură calificarea în grupele Ligii Campionilor. În acest pluton urmăritor se află și Villarreal, o echipă care în urmă cu 14 ani a jucat inclusiv semifinalele competiției supreme dedicate cluburilor din Europa.

Villarreal e neînvinsă pe teren propriu

În acest sezon, “Submarinul Galben” a arătat în dese rânduri că are aluatul necesar pentru a realiza performanțe strălucitoare, dar sunt încă niște lucruri pe care Unai Emery trebuie să le regleze. Dacă în disputele cu Real Madrid (1-1), Atletico Madrid (0-0) sau Sociedad (1-1) a reușit să se bată de la egal la egal cu rivalele pentru Europa, în confruntările cu Barcelona (0-4) și Sevilla (0-4) trupa din estul Spaniei și-a arătat limitele.

Din aceste partide, doar una a fost însă programată pe El Madrigal, cea contra campioanei Real Madrid. Pe teren propriu este locul unde își găsește Villarreal liniștea, dovadă în acest sens fiind cele opt meciuri fără înfrângere din campionat pe care Paco Alcacer și colegii săi le-au disputat acasă. Alaves (2-1), Valencia (3-1) și cele trei succese din grupele Europa League sunt rezultatele cele mai importante pe care trupa galbenă le-a obținut pe El Madrigal, acolo unde sâmbătă o așteaptă pe Levante.

Campioanele GG-urilor

Villarreal și Levante nu au o mare rivalitate sportivă, dar faptul că amândouă provin de pe coasta estică a Spaniei creează o anumită încărcătură pentru acest meci. S-a văzut asta și în desele întâlniri ale celor două, indiferent că vorbim de meciuri oficiale sau amicale, când s-a marcat și de o parte, și de cealaltă.

Oricum, ambele formații sunt predispuse la meciuri din zona GG, chiar și într-un campionat precum La Liga ce în ultima vreme a devenit tot mai străin golului. Din toate cele 20 de pe prima scenă a Spaniei, Levante este a doua, iar Villarreal a patra în clasamentul procentajului de GG din acest sezon, cu 67%, respectiv 63%.

În ultimele meciuri, Levante a arătat că poate înscrie aproape cu oricine, după ce a bătut-o pe Sociedad (2-1), dar și pe Betis (4-2) și pe Getafe (3-0). Singura împotriva căreia nu a marcat a fost Barcelona în deplasarea de pe Nou Camp (0-1), dar acolo echipa lui Messi a avut destul de mult noroc cu paradele lui Ter Stegen.

Astfel, cu cele două puse față în față, e greu să nu anticipezi un GG la meciul de sâmbătă de pe El Madrigal. Villarreal are nevoie de o victorie ca să iasă din pasa mai puțin fericită în care se află, deci va ataca și se va deschide, iar Levante este într-o formă prea bună ca să joace dintr-o dată închis.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele trei meciuri ale lui Levante, două victorii și un egal, s-au terminat GG. În această perioadă, golaverajul este 7-5;
  • Opt din precedentele zece meciuri de campionat ale oaspeților s-au terminat GG, timp în care golaverajul este 15-11;
  • Trei din cele mai recente patru jocuri din La Liga ale celor de la Villarreal s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare;
  • Șase din cele opt meciuri pe care gazdele le-au jucat pe El Madrigal în campionat s-au terminat GG (golaveraj 12-6 în această perioadă);
  • Ultimele șapte confruntări directe între cele două s-au terminat GG, cinci dintre ele fiind și 3+ (golaveraj 12-8 pentru gazde).