Meniu

16 Mai, la 19:30. Vedem iar spectacol la Villarreal – Sevilla?

La Liga a ajuns pe ultima sută de metri, iar unele echipe fac calcule asidue. Una dintre acestea este și Villarreal, cea care vrea să evadeze de pe locul de Conference League și să promoveze în Liga Europa. Problema galbenilor este că duminică va primi vizita celor de la FC Sevilla, echipă calificată în Liga Campionilor deja, dar care caută și ea un podium nesperat la începutul campionatului.

Atletico Madrid și cu Real Madrid sunt cele două echipe rămase să se lupte pentru trofeul de campioană. Echipa lui Simeone are un avans de două puncte, dar în cazul unei egalități, Real ar fi avantajată de rezultatele directe, astfel că Atletico nu-și permite niciun pas greșit.

Sevilla caută podiumul de 12 ani

Următorul front din clasament, dacă poate fi numit așa, este lupta pentru locul 3 între Barcelona și Sevilla. Echipa antrenată de Julen Lopetegui a făcut un sezon peste așteptări, iar drept rezultat, în urmă cu două săptămâni era în lupta pentru titlu cu șanse reale. O înfrângere cu Athletic Bilbao chiar acasă (1-2) și un egal pe terenul lui Real Madrid (2-2) după ce a condus de două ori au degradat trupa andaluză în clasament.

Aflată acum la 6 puncte de Atletico, 4 de Real și două de Barcelona, Sevilla nu a mai rămas acum decât cu eventuala onoare a unui podium. Pentru asta, are nevoie de un traseu perfect și de o înfrângere a lui Messi și compania. Locul 3 ar fi o performanță notabilă pentru echipa de pe Pizjuan, pentru că au trecut exact 12 ani de la ultima clasare pe podium a Sevillei.

Betis și Sociedad i-au luat fața

Nu va fi însă ușor de împlinit acel traseu perfect, pentru că duminică adversară îi va fi Villarreal, cea care are și ea e dat propriile lupte, chiar dacă sunt mai puțin importante. După un sezon care momentan s-a finalizat cu o finală a Ligii Europa, ‘Submarinul Galben’ se vede într-o zonă periculoasă în campionat.

În eventualitatea în care nu va câștiga ultimul act cu Manchester United și va trebui să se bizuiască pe poziția din clasament, Villarreal are de lucru atunci. Momentan se află pe locul 7, adică singurul care califică o echipă din Spania în Conference League. Vestea bună e că Betis se află la egalitate de puncte în clasament și doar rezultatele directe o țin pe locul 6, în timp ce Sociedad e doar la un punct avans. Asta înseamnă că echipa lui Unai Emery are tot interesul să forțeze și să provoace un nou meci spectaculos cu Sevilla, la fel ca în sezonul trecut, când s-a terminat 2-2.

Ne așteptăm, astfel, la un joc disputat și la multe faze de poartă. Automat, cu jucători precum cele două, atacurile se vor converti mult mai ușor în goluri, iar asta înseamnă pronostic GG. La o cotă de 1.80, acest pariu pare a fi o alegere excelentă.

PUNCTE CHEIE:

  • Villarreal a fost implicată recent în numeroase meciuri cu goluri în ambele porți, lucru care s-a întâmplat în 8 din ultimele 10 meciuri;
  • Dintre toate cele 20 de echipe din La Liga, Villarreal este cea care are cel mai mare procentaj la GG în meciurile de acasă, 78%;
  • Mai mult, Sevilla este și ea adepta aceluiași deznodământ în ultimele deplasări. 5 din precedentele 6 s-au finalizat cu goluri din partea ambelor combatante;
  • În plus, dacă luăm în considerare meciurile din deplasare ale Sevillei pe terenurile echipelor din Top 9, avem iar un palmares reușit în materie de GG: 6 din 7 partide;
  • 7 din ultimele 10 confruntări directe disputate la Villarreal s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător;
  • În acest sezon, ambele echipe ratează poarta rar. Villarreal a dat gol în 16 meciuri din 18 jucate acasă, iar Sevilla a înscris în 16 deplasări din 18.