Meniu

Villarreal – Valladolid

Trece Villarreal și de “lanterna” din Valladolid pentru un loc pe podium?

Etapa a opta din La Liga se încheie cu o partidă care pare extrem de dezechilibrată pe hârtie. Villarreal are șansa de a urca pe locul 3 cu un succes în partida cu Valladolid, care vine pe El Madrigal din postura de ultimă clasată. Este de așteptat ca echipa lui Unai Emery să câștige cu destulă lejeritate și luni seara.

În urmă cu două sezoane, “Submarinul Galben” era la un pas de retrogradare la jumătatea returului și doar un forcing pe final de sezon i-a asigurat un loc salvator. Între timp, Villarreal și-a revenit, a terminat pe poziția a 5-a campionatul trecut, iar sub comanda lui Unai Emery, instalat în această vară, lucrurile arată din ce în ce mai bine pentru castilieni.

Echipa lui Ronaldo flirtează cu retrogradarea

Înainte de Cristiano Ronaldo, a fost un alt Ronaldo. Unii îl numesc “adevăratul Ronaldo” sau “Ronaldo brazilianul”, numele lui complet fiind Ronaldo Luis Nazario de Lima. Uriaș ca fotbalist, fostul mare atacant a decis relativ recent să revină în sportul care l-a consacrat din postura de patron. Astfel a ajuns să dețină 82% din Real Valladolid, dar aventura sa în noua postură nu are deloc succesul scontat.

În al treilea sezon consecutiv pe prima scenă a fotbalului spaniol, echipa alb-violetă are un start jenant. După șapte etape nu are nicio victorie și a strâns doar trei puncte în clasament, iar retrogradarea în eșalonul secund este deja o variantă plauzibilă.

Singurul lucru demn de remarcat pentru oaspeții de luni este egalul din prima etapă cu actualul lider, Real Sociedad (1-1), care alături de remizele cu Celta (1-1) și Huesca (2-2) au ajutat la strângerea brumei de puncte. În rest, înfrângeri cu Betis (0-2), Real Madrid (0-1), Eibar (1-2) și Alaves (0-2).

De partea celaltă, Villarreal are o singură înfrângere, pe Nou Camp, când Barcelona a debutat în noul sezon cu zgomot (0-4). Ceilalți pași greșiți ai gazdelor de luni au fost două remize albe cu Atletico Madrid și Cadiz, dar și un 1-1 cu Huesca în primul meci al sezonului pe Madrigal. De atunci, jocurile pe propriul teren au însemnat victorii pe linie pentru galbeni: 2-1 cu Eibar, 3-1 cu Alaves și 2-1 cu Valencia.

La o continuare a șirului victoriilor pentru Villarreal ne așteptăm și la partida în cauză. E drept că Valladolid a arătat în unele momente o bună organizare, ceea ce ne face să credem că gazdele nu vor putea să facă un festival de goluri din această partidă, însă e destul de clar că “1 solist” e pariul ce pare câștigător.

KEY POINTS:

  • Villarreal este neînfrântă în cele cinci meciuri pe care le-a disputat pe teren propriu în acest sezon și are patru victorii la rând acasă, toate cu minimum două goluri marcate (are golaveraj 13-7 pe El Madrigal)
  • Gazdele au șase jocuri la rând fără înfrângere în meciurile oficiale, din care patru sunt victorii (golaveraj 13-6 în acest interval)
  • “Submarinul Galben” are trei meciuri fără eșec la rând în fața celor de la Valladolid, două fără să primească gol. În acest interval a contabilizat un succes acasă și două remize în deplasare
  • Oaspeții au două înfrângeri și un egal în partidele disputate în deplasare în acest sezon (golaveraj 2-5)
  • Valladolid nu are nicio victorie în cele șapte partide pe care le-a avut programate în actuala ediție a La Liga. Palmaresul este de trei egaluri, patru înfrângeri (trei la zero) și un golaveraj de 5-11