Meniu

14.02, la 17:45: Poate Vitesse să profite de forma slabă a lui Twente?

CONTINUĂ VITESSE SERIA EXCELENTĂ DE ACASĂ ȘI CU TWENTE?

Vitesse este una din performerele acestui sezon din Olanda, dar performanțele galben-negrilor sunt bune doar pentru un eventual loc 2. Ajax s-a detașat la 6 puncte de PSV și la 11 de locul 3 ocupat de echipa din Arnhem și e favorită clară la titlu.

În acest context, Vitesse a rămas să își joace șansele la preliminariile Ligii Campionilor, dar are nevoie de un traseu aproape perfect până la finalul sezonului pentru a bifa acest obiectiv. Acasă, forma trupei lui Thomas Letsch este excelentă: e singura echipă neînvinsă pe teren propriu din Eredivisie și are doar două egaluri în 10 meciuri. Vitesse le-a învins acasă și pe PSV (2-1), și pe Feyenoord (1-0), iar singurele adversare care i-au putut face față au fost Waalwijk și Heerenveen (ambele 1-1).

Twente nu a marcat în ultimele 4 meciuri

Twente este următoarea echipă care va vizita Arnhem cu gândul la o victorie, însă șansele nu sunt de partea oaspeților la această partidă. Fără gol marcat de 5 meciuri, alb-roșii sunt într-un declin total și sunt pe cale să piardă și acest loc 7 pe care-l ocupă momentan. Dacă împotriva lui PSV era poate de așteptat să nu înscrie (0-3), Twente a pierdut inclusiv cu Venlo (0-1) sau Sparta Rotterdam (0-1) în perioada recentă.

Ne așteptăm să continue forma proastă și în această duminică, mai ales că Vitesse pare irezistibilă acasă. Cota de 1.77 pentru victoria gazdelor este mai mult decât pozitivă.

PUNCTE CHEIE:

  • Vitesse a câștigat 10 din ultimele 12 meciuri oficiale jucate pe teren propriu;
  • În campionat, Vitesse a câștigat 8 din cele 10 meciuri jucate pe teren propriu, 6 din ele fără să primească gol;
  • Twente nu a marcat în ultimele 4 meciuri;
  • Vitesse a câștigat ultimele 3 întâlniri directe fără să primească gol;
  • Twente a primit gol în toate cele 8 meciuri cu echipe aflate deasupra lor în clasament;
  • Twente a pierdut 3 din ultimele 6 meciuri și a terminat la egalitate în celelalte 3.