Meniu

15 Decembrie. Dortmund a obținut o victorie cu goluri la Bremen

SE TRANSFORMĂ IMPASURILE CELOR DOUĂ ÎN GOLURI?

Borussia Dortmund ne-a făcut multe iluzii la începutul sezonului, dar accidentarea lui Haaland a dărâmat castelul de cărți și așa șubred construit de Lucien Favre. Werder Bremen începuse și ea bine, dar începe să scârțâie din toate temeliile, însă cele două echipe care se vor întâlni marți nu și-au pierdut pofta pentru gol.

Nu există pe mapamond o echipă care să aibă atâta calitate în rândul tinerilor precum Borussia Dortmund. Adunați cu grijă de prin Germania sau Europa, superstarurile galben-negrilor nu au reușit însă să se închege într-o echipă care să poată avea și constanță, nu doar sclipiri, iar acest lucru se vede cu ochiul liber.

Antrenorul a plătit pentru umilința cu Stuttgart

La începutul sezonului, Dortmund se anunța a fi forța care să pună la îndoială supremația lui Bayer Munchen din Germania și nu numai. Cu jucători precum Haaland, Sancho, Bellingham sau Reyna, care sunt printre vârfurile generațiilor ce vin din urmă, și experiența unor fotbaliști ca Hummels, Witsel sau Reus se credea că Borussia poate da lovitura.

Iar începutul, adică acel 4-0 din prima etapă cu Monchengladbach chiar a fost entuziasmant. Sinusoidala a început însă chiar cu următorul meci, 0-2 pe terenul lui Augsburg, urmat de înfrângerea din Supercupa Germaniei jucată acasă cu Bayern (2-3). Dortmund a mai pierdut o dată pe teren propriu cu Bayern, de data asta în campionat, dar cu același scor (2-3), iar apoi au mai venit două înfrângeri acasă: 1-2 cu Koln și 1-5, în ultima etapă, cu Stuttgart.

Aceasta din urmă i-a fost fatală antrenorului Lucien Favre care, în ciuda faptului că a calificat Borussia de pe primul loc în optimile Ligii dintr-o grupă cu Lazio, FC Brugge și Zenit, a fost concediat duminică. Un succesor nu a fost însă desemnat și, până la pauza de iarnă, interimar va fi secundul Edin Trezic.

Astfel, fără antrenor principal și fără Haaland, marcator a 17 goluri în 14 meciuri pentru club, Borussiei îi va fi destul de greu să se recalibreze pentru meciurile care i-au mai rămas de jucat în 2020.

Bremen nu a mai câștigat de două luni

Sezonul trecut a fost un dezastru aproape total pentru Werder Bremen, care a reușit să salveze ceva fix la final, când conta cel mai mult. Scăpată ca prin urechile acului din barajul de retrogradare cu anonima Heidenheim, Werder părea că va arăta altă față în acest sezon de Bundesliga.

După înfrângerea din prima etapă cu Hertha (1-4), Bremen câștiga următoarele două jocuri (3-1 la Schalke și 1-0 cu Arminia Bielefeld), pentru ca în următoarele cinci să remizeze în mod identic: 1-1 (inclusiv cu Bayern Munchen, Hoffenheim sau Frankfurt). Acea serie de egaluri s-a prelungit însă într-o perioadă fără victorie care e activă și acum, pentru că în ultimele trei etape Werder nu a mai luat niciun punct: 3-5 cu Wolfsburg, 1-2 cu Stuttgart și 0-2 în ultima rundă, la Leipzig.

Totuși, gazdele de marți au arătat destul forță în atac, astfel că sunt șanse serioase ca Dortmund să fie pedepsită în această deplasare. Totuși, forța ofensivă a oaspeților de la Borussia impune un pariu care implică goluri de ambele părți, deci cel puțin un GG.

PUNCTE CHEIE:

  • Șapte din ultimele opt meciuri jucate de Werder s-au terminat GG (golaverajul în acest timp este 9-14);
  • Patru din cele cinci jocuri ale gazdelor jucate acasă în actualul sezon al Bundesligii s-au terminat GG (golaveraj 5-8);
  • Șapte din cele mai recente opt confruntări directe jucate la Bremen s-au terminat GG, din care șase au fost GG3+ (golaverajul în perioada indicată este 18-11 pentru Dortmund);
  • 14 din precedentele 15 întâlniri între cele două s-au terminat GG, iar 12 dintre acestea au fost GG3+. Golaverajul în acest interval este 44-24, deci media golurilor e 4,5 pe meci;
  • Ultimele cinci partide disputate de Dortmund s-au terminat GG, trei dintre ele fiind GG3+ (golaveraj 6-10 în această perioadă).