Meniu

WEST HAM RATEAZĂ EGALAREA PE ANFIELD

Liverpool va încerca să profite de victoria uriașă obținută împotriva lui Manchester City și să lege două victorii în campionat contra unei echipe a lui West Ham ce convinge doar pe plan european.

Oaspeții au obținut doar o remiză în deplasarea la Southampton și au rămas cu un singur succes în ultimele 6 deplasări de campionat.

LIVERPOOL DĂ SEMNE DE VIAȚĂ

Mulți s-au întrebat dacă victoria cu 7-1 a lui Liverpool în fața lui Rangers pe Ibrox în Liga Campionilor a fost un semn că Reds se îndreaptă din nou spre forma de top și se pare că au primit răspunsurile după ce echipa lui Jurgen Klopp a provocat prima înfrângere a sezonului pentru Man City, duminică seară, tot pe Anfield.

Mohamed Salah - care a marcat cel mai rapid hat-trick din istoria Ligii Campionilor pe Ibrox - a executat o întoarcere magică, după o degajare lungă dar foarte precisă a lui Alisson Becker, cu care l-a învârtit pe Joao Cancelo, înainte de a plasa delicat mingea peste Ederson, și a marca unicul gol al partidei cu 14 minute înainte de finalul timpului regulamentar.

Extrema egipteană fusese blocată de portarul lui Man City într-o încercare similară mai devreme, într-o repriză secundă frenetică, în care oaspeților le-a fost anulat și golul lui Phil Foden din cauza unui fault al lui Erling Haaland asupra lui Fabinho în faza de construcție.

Având în vedere cantitatea de efort pe care Liverpool a trebuit să o depună în acest meci pentru a obține toate cele trei puncte, s-ar putea să nu fie cel mai rău moment pentru West Ham să joace cu ei doar 72 de ore mai târziu, deși Klopp va fi determinat să obțină al treilea succes consecutiv după un început foarte slab de sezon.

Germanul a evitat deocamdată o interdicție pe linia de tușă, deși a fost eliminat după ce a reacționat furios la faptul că lui Salah i s-a refuzat un fault, deși câștigătorul meciului a fost clar tras de tricou de Bernardo Silva, Federația de Fotbal dorind să revizuiască mai departe incidentul înainte de a lua vreo măsură împotriva lui Klopp.

WEST HAM NU ÎȘI GĂSEȘTE RITMUL ÎN DEPLASARE

Dacă pe plan european West Ham și-a asigurat calificarea dincolo de faza grupelor fără nici un fel de emoții, în campionat elevii lui David Moyes continuă să se chinuie, mai ales în deplasare, iar în ultima rundă au venit cu un singur punct de la Southampton deși au controlat în mare măsură partida de pe St Mary's.

Ciocănarii au avut 25 de șuturi în total, alături de o posesie de 61% și 14 cornere, deși au alergat după egalare timp de aproape 45 de minute, după ce Romain Perraud a deschis scorul în minutul 20, Jarrod Bowen fiind obstrucționat în mod controversat de arbitrul Peter Bankes în faza de pregătire.

Declan Rice a egalat la scurt timp după minutul 60, cu o lovitură excelentă din afara careului, dar Said Benrahma și Gianluca Scamacca au irosit ocazii bune de a lua toate cele trei puncte pe final de meci. A fost doar al patrulea punct obținut în cele 5 deplasări de campionat din acest sezon de West Ham,

Moyes se va aștepta pe deplin la un meci complet diferit pe Anfield miercuri, cu echipa sa probabil să se așeze mult mai adânc și să cedeze posesia mingii în cele mai multe cazuri, dar va spera să îi prindă pe Reds la rece după experiența epuizantă împotriva lui Man City de duminică.

Chiar dacă Liverpool ar putea resimți oboseala, credem că terenul propriu este un avantaj suficient pentru gazde și mizăm pe un nou succes contra lui West Ham, la o cotă de 1.50.

PUNCTE CHEIE:

  • Așa cum a demonstrat și în victoria contra lui City, Liverpool rămâne o forță pe teren propriu unde are acum 5 victorii în ultimele 6 meciuri;
  • Neînvinsă în campionat pe teren propriu în ultimele două sezoane, Liverpool are acum un bilanț total de 18 victorii și 6 remize în ultimele 24 de partide de campionat jucate acasă (remize au fost în mare parte contra formațiilor de top);
  • Liverpool a câștigat ultimele 5 directe pe care le-a găzduit în fața lui West Ham și are un total de 9 victorii în ultimele 11 directe (indiferent de teren);
  • West Ham a scos un singur punct din 4 dueluri cu echipe de prima jumătate în acest sezon, iar în sezonul trecut s-a întors cu un singur punct din 9 deplasări la primele 10 clasate;
  • Nici acum Ciocănarii nu traversează o perioadă favorabilă în deplasare - din ultimele 12 deplasări în competițiile interne s-au întors învinși de 9 ori, inclusiv de la echipe precum Everton, Nottingham sau Brentford.