Meniu

11 Aprilie. Golurile lui West Ham și Leicester ne câștigă pariul!

PRODUC LEICESTER ȘI WEST HAM UN MECI CU GOLURI?

Leicester și West Ham se află momentan pe locurile 3 și 4 în Premier League și speră ca finalul sezonului să le prindă tot aici. Visul Ligii Campionilor este însă departe, mai ales pentru londonezi, astfel că această confruntare directă are o însemnătate foarte mare pentru ambele.

Nu s-ar fi gândit nimeni la începutul acestei stagiuni din Anglia că West Ham United va avea motive să viseze la Liga Campionilor. Totuși, iată-ne cu 8 etape de disputat, iar ’ciocănaraii’ sunt deasupra unor echipe precum Liverpool, Tottenham, Chelsea sau Arsenal.

David Moyes luptă pentru un nou contract

O mare importanță în obținerea performanțelor din acest an o are, cu siguranță, managerul David Moyes. Intrat într-un con de umbră după ce chixul pe care l-a dat pe banca lui Manchester United, scoțianul și-a reclădit cota grație parcursului excelent pe care West Ham l-a avut până acum în 2020/21. Interesant este că tehnicianului îi expiră contractul la vară, iar conducerea ‘ciocănarilor’ nu a reușit încă să parafeze o nouă înțelegere.

Pe teren, West Ham arată un echilibru de invidiat. Un element esențial în jocul londonezilor îl are cuplul de mijlocași centrali format din Tomas Soucek și Declan Rice. Cei doi mijlocași box-to-box reușesc să domine centrul terenului grație forței și anduranței și dau echipei lor o nouă dimensiune. Mai ales acasă, formația din vestul Londrei nu a pierdut decât de 3 ori, două dintre aceste înfrângeri venind în fața lui Liverpool și a lui Manchester United, ambele cu scor identic: 1-3.

Leicester confirmă parcursul din sezonul trecut

West Ham se află acum la doar un punct în fața lui Chelsea și la 3 distanță de Liverpool și Tottenham, deci nu poate sta prea liniștită. Leicester, în schimb, este la 4 puncte avans față de adversara de duminică și are toate motivele să viseze la imnul Champions League.

Sezonul trecut, ‘vulpile’ au fost aproape de a accede în grupele competiției supreme intercluburi, dar înfrângerile de pe finalul sezonului cu Tottenham și Manchester United i-au ruinat visul. Acum, ieșită și din Europa League, acolo de unde a fost elimiată de Slavia Praga, Leicester se poate concentra pe campionat. Echipa lui Brendan Rodgers are un program destul de dificil, pentru că în afara deplasării la West Ham mai are de jucat pe terenurile lui Manchester United, Chelsea, dar și acasă cu Tottenham.

Pentru că ambele vor să își maximizeze șansele la Ligă cu o victorie, ne așteptăm la un meci exploziv pe stadionul Olimpic din Londra. Cota pentru o confruntare cu 3 goluri este una generoasă, de 2.00, așa că avem și motivația aceasta pentru a merge pe ‘peste 2,5 goluri’.

PUNCTE CHEIE:

  • Meciurile lui West Ham cu echipe de prima jumătate a clasamentului produc multe goluri - 12 din cele 15 disputate până acum s-au terminat cu minim 3 goluri pe tabelă;
  • 5 din ultimele 7 meciuri de campionat ale lui West Ham au bifat peste 2,5 goluri;
  • West Ham produce cele mai multe partide cu minimum 3 goluri din Premier League (63% din meciuri);
  • S-au marcat cel puțin 3 goluri în 6 din ultimele 8 jocuri ale lui Leicester din competițiile interne;
  • 'Vulpile' au unul dintre cele mai bune atacuri pe teren străin, cu 28 de goluri marcate în 15 deplasări;
  • Ultimele 4 întâlniri directe s-au terminat cu minim 3 goluri pe tabelă, și un golaveraj total de 8-7 pentru Leicester.