Meniu

16 Ianuarie. Wolfsburg a reușit să o blocheze pe Leipzig

PLEACĂ LEIPZIG FĂRĂ VICTORIE DE LA WOLFSBURG?

Wolfsburg și Leipzig se înfruntă în meciul zilei în Germania, unul care pune față în față două echipe care luptă pentru primele locuri din Bundesliga. Chiar dacă anvergura visurilor pe care oaspeții le au e, probabil, puțin mai mare, “lupii” au arătat că se pot bate de la egal la egal cu oricine în acest sezon.

Bayern Munchen rămâne în continuare echipa de bătut, dar slăbiciunile pe care trupa lui Hansi Flick le-a arătat dau speranțe urmăritoarelor. Printre acestea se numără și RB Leipzig, cea mai nouă adiție la grupul echipelor cu pretenții din Germania, care a demonstrat cu semifinala Ligii Campionilor jucată sezonul trecut că are aproape tot ce îi trebuie pentru a face următorul pas.

Wolfsburg a căzut doar în cele mai grele deplasări

Gazdele de sâmbătă au început sezonul în mod discret. Patru puncte din primele patru meciuri nu era tocmai zestrea care să dea speranțe fanilor lui Wolfsburg, dar faptul că echipa a rămas neînvinsă după meciuri cu Bayer Leverkusen (0-0) sau Borussia Monchengladbach (1-1) era un factor de optimism.

Au urmat apoi șapte etape în care “lupii” au rămas fără gust al înfrângerii, dar cu cinci victorii în palmares, cele mai importante fiind cele Hoffenheim (2-1), Bremen (5-3) și Frankfurt (2-1). Toate cele trei victorii au venit acasă, acolo unde Wolfsburg a rămas neînvinsă până acum, asta deoarece în deplasare Bayern Munchen (1-2) și Borussia Dortmund (0-2) au avut grijă ca și alb-verzii să piardă.

Leipzig are cea mai bună apărare

Pentru Wolfsburg, să continue forma bună de acasă și cu Leipzig nu va fi așa ușor. În primul rând, formația pregătită de Julian Nagelsmann are un atac care nu prea dă greș. E drept că au fost și momente când semifinalista Ligii nu a marcat, așa cum s-a întâmplat acasă cu FC Koln (0-0) sau în deplasările de la Monchengladbach (0-1), PSG (0-1) și, mai ales, Manchester United (0-5).

Totuși, cu mici excepții, apărarea lui Leipzig este una extrem de puternică, în special când Dayot Upamecano este prezent. În acest sezon al Bundesligii, oaspeții de sâmbătă au primit doar 12 goluri, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță din prima ligă germană. Dacă ținem cont că jumătate dintre acestea au venit în meciurile cu Bayern (3-3 la Munchen) și Dortmund (1-3 acasă etapa trecută), mai rămânem doar cu șase în 13 jocuri, ceea ce reprezintă o performanță.

Totuși, forma lui Wolfsburg de pe teren propriu are ceva greutate, iar faptul că Leipzig nu se descurcă așa bine în deplasare (locul 7 în această privință) reprezintă ceva. În plus, oaspeților le lipsesc câțiva jucători importanți, precum Konate, Laimer, Sabitzer sau noua achiziție Szoboszlai. Ne așteptăm ca “lupii” să nu aibă un meci deloc ușor, dar credem că gazdele nu vor pierde acest meci, așa că “1X” este pronosticul nostru.

PUNCTE CHEIE:

  • 7 victorii și două egaluri a strâns Wolfsburg în meciurile oficiale disputate în acest sezon pe propriul teren;
  • Wolfsburg a pierdut doar una din precedentele 4 confruntări directe pe care le-a disputat acasă contra lui Leipzig;
  • Oaspeții au câștigat doar 5 din ultimele 11 meciuri jucate în deplasare pe parcursul celor trei competiții oficiale în care sunt implicați;
  • Leipzig nu a câștigat niciuna din cele 4 deplasări efectuate la echipele din Top 9 al Bundesligii în acest sezon, 3 dintre care sunt egaluri.