Meniu

17 Aprilie, la 16:30. Bayern învinge și e practic campioană

REUȘEȘTE BAYERN SĂ TREACĂ LA WOLFSBURG ULTIMUL MARE HOP?

Bayern Munchen se poate concentra pe campionat, singura competiție în care a mai rămas angrenată în acest sezon după eliminarea din Liga Campionilor. Echipa lui Hansi Flick are sâmbătă cel mai greu test rămas de dat în Bundesliga, deplasarea la Wolfsburg, meci în care pornește, evident, drept favorită.

Părea incredibil în urmă cu câteva luni, dar până la urmă chiar și cele mai mari echipe au perioadele lor de regres. Bayern a rămas angrenată într-o singură competiție încă din prima jumătate a lui aprilie, iar titlul din Bundesliga pare o palidă consolare pentru o formație care își propusese tripla la începutul acestei stagiuni.

Lipsește golgheterul Lewandowski

Momentul delicat pe care Bayern îl traversează vine pe fondul unei crize de efectiv pe care bavarezii trebuie să o înfrunte. În returul cu PSG, câștigat cu un insuficient 1-0, Hansi Flick nu și-a permis să facă decât două schimbări, asta pentru că lista absenților este una cu greutate. Cel mai important jucător din această discuție este Robert Lewandowski, super-golgheterul polonez care până acum a marcat 35 de goluri în cele 25 de partide de campionat disputate.

În afara acestuia, probleme mai sunt și cu Douglas Costa, Tolisso, Sule, Gnabry sau Goretzka. Totuși, ascendentul psihologic pe care Bayern îl are în fața adversarelor din Bundesliga este uriaș, cele 8 campionate câștigate la rând fiind relevante îna cest sens. În plus, contra lui Wolfsburg a câștigat ultimele 6 confruntări, iar golaverajul în acest timp este elocvent: 18-3.

‘Lupii’ se bat pentru podium

Wolfsburg este una dintre surprizele acestui sezon, unul pe care l-au început cu stângul. Echipa alb-verde a prins in extremis un loc de Europa League la finalul campionatului trecut, dar a fost eliminată încă din tururile preliminare de către AEK Atena, așa că a rămas concentrată pe competițiile interne.

În Cupa Germaniei, a pierdut recent în sferturi contra lui Leipzig, astfel că Bundesliga a rămas singura consolare. Aici, ‘lupii’ ocupă în continuare locul 3, dar avansul față de Eintracht a scăzut la un punct după ultima etapă. Wolfsburg a pierdut confruntarea din ultima etapă cu trupa din Frankfurt, care a învins cu 4-3 după un meci spectacol, iar acum poate pierde locul de pe podium în cazul unui pas greșit cu Bayern.

Chiar dacă este un pariu cu un anumit grad de risc din cauza absențelor lui Bayern, o cotă de aproape de 2.00 pentru victoria bavarezilor nu poate fi ratată. Din acest motiv, pronosticul nostru pentru această partidă este ‘2 solist’.

PUNCTE CHEIE:

  • Bayern este într-o formă excelentă în campionat, acolo unde are o singură înfrângere în precedentele 13 meciuri, perioadă în care a câștigat de 10 ori;
  • Echipa lui Hansi Flick are, de departe, cel mai bun atac din campionat, cu 80 de goluri înscrise în cele 28 de etape scurse;
  • Bavarezii s-au descurcat excelent contra adversarilor din Top 6 al Bundesliga. În 8 meciuri contra acestora are 6 victorii și un egal;
  • Wolfsburg nu se descurcă deloc bine atunci când joacă împotriva competitoarelor din vârf. Lupii au o singură victorie în 5 meciuri contra formațiilor din Top 5, în fața cărora a pierdut de 3 ori;
  • Confruntările directe cu Bayern au fost un dezastru pentru gazdele de sâmbătă. În ultimele 14 'lupii’ nu au nicio victorie și au pierdut de 12 ori.