Meniu

5 Aprilie. West Ham câștigă un meci spectaculos

SCAPĂ WEST HAM NEÎNVINSĂ DE LA WOLVERHAMPTON?

West Ham este marea surpriză a acestui sezon din Anglia, iar echipa lui David Moyes are o șansă importantă inclusiv să se califice în Liga Campionilor. Pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit, ‘ciocănarii’ sunt obligați să câștige meciuri precum cele cu Wolves, mai ales că viitoarea adversară nu traversează o formă prea bună.

Premier League este recunoscut drept un campionat echilibrat, dar de obicei, spre final, lucrurile încep să se așeze. Cu 9 etape înainte de finalul campionatului, primele 3 locuri sunt parcă deja acontate de cele două echipe din Manchester și de Leicester, însă marea luptă se dă pentru locul 4 ocupat momentan de Chelsea. În spatele acesteia, o haită formată din Liverpool, Tottenham, West Ham și Everton stă la pândă.

West Ham domină inferioarele

Surpriza din tot acest grup de echipe este, cu siguranță, West Ham. Echipă de tradiție în Anglia, dar nicidecum o forță a fotbalului britanic, formația pregătită de David Moyes și-a găsit echilibrul în acest sezon. O influență majoră în rezultatele echipei le-a avut cuplul de mijlocași centrali format din căpitanul de 22 de ani Declan Rice și Tomas Soucek, fotbalistul de 26 de ani care a venit în urmă cu un sezon și jumătate din postura de căpitan al Slaviei Praga.

Cu cei doi în inima echipei, West Ham a reușit un parcurs excelent în acest sezon. De marcat este faptul că împotriva echipelor clasate sub ea în acest moment, adică de la locul 7 în jos, trupa din Londra nu a pierdut decât de două ori în 21 de meciuri: în deplasare la Arsenal (1-2) și acasă, cu Newcastle, în chiar prima etapă a acestui sezon.

Wolves a jucat la alibi

Acest palmares al ‘ciocănarilor’ nu are cum să nu îi sperie pe cei de la Wolves, care au făcut un sezon sub așteptări. Este adevărat că nici conjunctura nu a fost cea mai potrivită pentru echipa lui Nuno Espirito Santo. Portughezul l-a pierdut în vară pe Diego Jota, transferat la Liverpool, iar Fabio Silva, înlocuitorul de 18 ani adus de la Porto, are nevoie de timp de adaptare. În plus, Wolves l-a pierdut și pe Raul Jimenez, atacantul care a suferit o fractură craniană, dar și pe Rui Patricio.

Aflată pe locul 14, la 9 puncte deasupra liniei retrogradării, formația din Wolverhampton stă liniștită din acest punct de vedere și, practic, mai luptă doar pentru o clasare mai bună care să-i aducă bani mai mulți din televizări. În ultima perioadă, ‘lupii’ nu au obținut decât două puncte, 1-1 la Newcastle și 0-0 la Aston Villa, iar acasă au o singură victorie în 4 meciuri, 1-0 cu Leeds.

Este destul de clar că ne așteptăm la o nouă evoluție bună a celor de la West Ham, iar dacă acest lucru se întâmplă, nu ar trebui ca oaspeții să își facă probleme din pricina înfrângeri. Cota pentru X2 este una bună, aproape 1.50, și credem că merită încrederea noastră.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 4 meciuri, Wolves nu a obținut nicio victorie. În acest timp, a strâns două egaluri, două înfrângeri și un golaveraj de 2-6;
  • Wolves are mari probleme cu echipele din Top 8, acolo unde se află și West Ham. Contra acestora, ‘lupii’ au o singură victorie în 12 meciuri, dar și 8 eșecuri;
  • În tur, West Ham a câștigat categoric, cu 4-0;
  • ‘Ciocănarii’ au o serie interesantă, cu 4 victorii și două egaluri în 8 meciuri. Cele două înfrângeri au venit împotriva echipelor de la primele două locuri, Man. City și Man. United;
  • West Ham nu a pierdut în deplasările contra echipelor clasate de la locul 10 în jos, împotriva cărora a acumulat 4 victorii și două egaluri. La general, are 11 victorii, 4 egaluri și un eșec.