Meniu

BENFICA, VICTORIE MERITATĂ LA TORINO

Pe fondul unei serii de o singură victorie în șase meciuri, Juventus primește miercuri seară la Torino rivala Benfica, din Grupa H a Ligii Campionilor.

În timp ce bianconerii au fost învinși de Paris Saint-Germain în prima seară - și ulterior s-au trezit ținuți în șah acasă într-un meci controversat din Serie A - oaspeții au câștigat toate meciurile lor din acest sezon și se află pe primul loc în clasamentul Primeira Liga, dar și în clasamentul temporar al grupei și reprezintă principala oponentă la locul secund.

UN NOU SEZON COMPROMIS PENTRU JUVENTUS?

După ce a debutat cu înfrângere în Ligă, Paris - unde a fost anulată de o dublă a lui Kylian Mbappe în prima repriză - Juventus și-a pus speranțele în cele 3 puncte din vizita lui Salernitana în etapa a șasea a Serie A.

În fața unor outsideri din provincie, deși aceștia își consolidaseră semnificativ echipa în vară, se aștepta ca Juve să înregistreze doar a treia victorie de când a început o campanie bâlbâită în 2022-23, dar au fost la câteva minute de a pierde în schimb - apoi VAR a intervenit pentru a le refuza toate cele trei puncte.

Într-o concluzie haotică a procedurilor de pe Allianz Stadium, bianconerii au fost reduși la nouă oameni - iar antrenorul Max Allegri a fost, de asemenea, eliminat - deoarece a izbucnit o încăierare după ce "victoria" din ultimul minut a lui Arkadiusz Milik a fost anulată. Dezbaterile continuă să se poarte în legătură cu legitimitatea acestei decizii.

Patru minute de întrerupere au fost indicate inițial la finalul unui meci în care Juve a revenit de la un deficit de două goluri, dar care în cele din urmă s-a încheiat în minutul 102 cu scorul de 2-2.

Acest lucru îi lasă pe oamenii lui Allegri pe locul opt pe plan intern înainte de a se întoarce la acțiunea europeană și nu își pot permite un nou pas greșit în grupa H, mai ales unei echipe care a pus ochii pe locul secund la fel ca în stagiunea precedentă.

Totuși, în mod tradițional, Juventus a avut probleme în întâlnirile cu Benfica de-a lungul anilor: a câștigat o dată și a pierdut de patru ori în șase meciuri anterioare. Cea mai recentă confruntare dintre cele două cluburi a avut loc în semifinalele Europa League din 2014, când echipa portugheză s-a impus cu 2-1 la general, după o remiză fără goluri la Torino.

oferta liga campionilor


BENFICA - CÂȘTIGĂ TOT

Vulturii sosesc în Piemont după o serie strălucitoare de evoluții, în urma căreia au obținut victorii în fiecare din cele 11 meciuri oficiale disputate până acum în acest sezon. Într-adevăr, au adunat 17 victorii consecutive începând din sezonul trecut; au marcat 47 de goluri și au păstrat 10 meciuri fără gol primit de la înfrângerea cu Porto din luna mai.

După ce luna trecută a trecut de preliminariile Ligii Campionilor cu victorii convingătoare în fața lui FC Midtjylland și Dynamo Kiev, săptămâna trecută, echipa lui Roger Schmidt a trecut de Maccabi Haifa în prima etapă a fazei grupelor, cu un succes pe teren propriu asigurat prin golurile lui Rafa Silva și Alex Grimaldo.

Campioană europeană în 1961 și din nou în 1962 - dar niciodată de atunci, în conformitate cu infamul blestem al lui Bela Guttmann - Benfica a împins Liverpool până la capăt în sferturile de finală din sezonul trecut și, după un început pozitiv în acest an, își va dori să obțină un loc în primele două locuri în Grupa H, după ce sezonul trecut le-a eliminat și pe Barcelona și Ajax.

Deși se află încă la începutul procesului, întâlnirile cu Juventus sunt susceptibile de a se dovedi decisive în această privință, astfel că Schmidt va dori ca oamenii săi să își continue seria remarcabilă cel puțin până în weekend.

Deși casele de pariuri o văd favorită pe Juventus, noi mergem pe mâna oaspeților (X2), pariu pentru care avem o cotă de 1.80.

PUNCTE CHEIE:

  • Juventus a continuat jocul slab și pe teren propriu contra lui Salernitana, fiind condusă cu 2-0 și câștigând in-extremis un punct în prelungirile partidei;
  • În ultimele 6 partide, Juventus are un singur succes, contra Sepziei. În schimb, nu a putut trece de Sampdoria sau Fiorentina, echipe care se zbat teribil în acest start de sezon. La fel, în ultimele 11 oficiale a câștigat doar două meciuri;
  • Nici în cele 3 amicale contra echipelor de top din Spania, Barca, Real și Atletico, Juventus nu s-a descurcat mai bine - un egal și două înfrângeri, plus câte două goluri primite în fiecare meci;
  • Benfica a câștigat fiecare din ultimele 17 partide, inclusiv amicale;
  • Sezonul trecut, Benfica a eliminat-o din Ligă fără înfrângere pe Ajax (una din cele 3 echipe care a câștigat toate meciurile din faza grupelor) și a smuls un egal pe Anfield. În plus, în faza grupelor a eliminat-o pe Barcelona, căreia i-a smuls 4 puncte.