Meniu

VICTORIE DE PRESTIGIU A DANEZILOR

În ultima etapă a Grupei 1 a Ligii A din UEFA Nations League, o echipă a Danemarcei care vrea să ajungă în semifinale va primi vizita unei formații a Franței hotărâte să evite retrogradarea în Liga B.

Oamenii lui Kasper Hjulmand au pierdut cu 2-1 în fața Croației la ultima deplasare, în timp ce Les Bleus au trecut cu 2-0 de Austria înaintea deplasării de duminică la Copenhaga.

DANEMARCA ÎNCĂ SPERĂ LA PRIMUL LOC

O victorie a Danemarcei în fața Croației i-ar fi garantat un loc în play-off-ul Ligii Națiunilor, dar selecționata lui Hjulmand nu a avut replică la jocul selecționatei în carouri în deplasarea de joi seară.

După 45 de minute de joc fără goluri, Borna Sosa și Lovro Majer au reușit să înscrie pentru croați în minutele 49 și 79, iar Christian Eriksen a marcat pentru oaspeți (un gol egalizator la acel moment), astfel încât gazdele au detronat Danemarca din șefia clasamentului.

Cu toate acestea, un singur punct le separă pe cele două, iar Danemarca știe că orice altceva în afară de o victorie în fața Les Bleus îi va trimite pe locul doi - o remiză nu ar fi suficientă, deoarece Croația are avantajul întâlnirilor directe.

Chiar dacă danezii ar produce un șoc seismic împotriva Franței, soarta lor va fi pecetluită dacă Croația va învinge în acest weekend Austria, echipă aflată în subsolul clasamentului, dar echipa lui Hjulmand se poate lăuda cu onoarea de a fi cea mai bună marcatoare din Grupa 1 a Ligii A, cu șapte goluri în cont.

Visul finalei s-ar putea să nu se materializeze pentru Danemarca, dar stabilirea fermă ca pretendenți în Liga A marchează un alt progres semnificativ pentru alb-roșii, care se vor lupta cu Franța în grupa lor de la Cupa Mondială la doar două luni după meciul de duminică.

FRANȚA VREA SĂ FIE SIGURĂ CĂ EVITĂ RUȘINEA

Perspectiva ca Franța, campioana Mondială în exercițiu și a Ligii Națiunilor, să își facă bagajele și să fie trimisă în Liga B era tot mai apăsătoare înainte de vizita Austriei, problemele de pe teren și din afara lui afectând Federația Franceză de Fotbal și pe Didier Deschamps.

În ciuda faptului că a pierdut o serie de nume de vedete din cauza accidentărilor înainte de pauza internațională și a văzut și mai mulți jucători care au ieșit din teren din cauza problemelor fizice împotriva echipei lui Ralf Rangnick, Franța s-a impus cu 2-0 meritat, grație golurilor lui Kylian Mbappe și Olivier Giroud.

Revenit în forță în primul 11 al Les Bleus, Giroud a fost lăudat de coechipieri, fani și jurnaliști deopotrivă când l-a servit pe Mbappe înainte de a înscrie al 49-lea său gol pentru Franța, fiind la doar trei distanță de a doborî recordul absolut al lui Thierry Henry, de 51 de goluri.

Franța a urcat acum pe locul trei în grupa 1 a Ligii A - care este cel mai înalt loc pe care îl poate ocupa - și trei puncte la Copenhaga le-ar permite să evite cu succes retrogradarea, dar orice alt rezultat va deschide ușa Austriei pentru a le lua locul. În același timp însă, orice alt rezultat al Austriei în afară de victorie le-ar asigura supraviețuirea, deci cărțile sunt în favoarea naționalei Cosoșului Galic.


Mergem pe mâna gazdelor pentru acest duel, care și cu susținerea propriilor suporteri ar trebui măcar să lupte până în ultima clipă pentru un loc în play-off. În plus, cota de 1.90 pentru selecția 1X este cel puțin atrăgătoare.


PUNCTE CHEIE:

  • Danemarca a reușit chiar să câștige meciul tur din Franța după ce și la Mondialul din 2018, când Franța a triumfat, a reușit să le smulgă un egal;
  • Danezii s-au impus în 6 din ultimele 7 partide jucate acasă, în 5 din aceste partide păstrând și poarta intactă;
  • În ultimii 4 ani, danezii au suferit doar 4 înfrângeri pe teren propriu (de două ori contra Belgiei, o dată cu Finlanda și o dată contra Croației);
  • Franța a reușit, contra Austriei, prima victorie în ultimele 5 meciuri;
  • Pentru francezi acest meci va fi practic doar unul de pregătire, fiind aproape siguri că vor termina pe locul 3 indiferent de rezultatul partidei.