Meniu

ARSENAL, CALIFICARE FĂRĂ EMOȚII

Cu doar un punct necesar pentru a-și asigura o clasare între primele două din grupa A a Europa League, Arsenal își reia sarcinile continentale în întâlnirea reprogramată pentru joi seară cu olandezii de la PSV.

Inițial, tunarii trebuiau să primească luna trecută pe Emirates echipa lui Ruud van Nistelrooy pentru meciul din grupa A, dar moartea și funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a au obligat autoritățile să reprogrameze meciul.


ARSENAL, START INCREDIBIL DE SEZON

Pentru a noua oară în doar 10 etape, Arsenal a adunat toate cele 3 puncte dintr-un meci de campionat, victima fiind de această dată Leeds United. Oaspeții au deschis scorul încă din prima repriză, prin Bukayo Saka, în timp ce Leeds a irosit un penalty în minutul 64 prin nou-intratul Bamford. Profitând și de înfrângerea lui City de pe Anfield, Tunarii și-au asigurat acum un avans de 4 puncte în fruntea Premier League.

Clasamentul din Premier League nu este singurul pe care Tunarii îl domină în acest moment, deoarece un total perfect de nouă puncte din trei meciuri din Europa League îi plasează cu două puncte peste PSV Eindhoven în fruntea Grupei A și cu cinci peste locul trei, Bodo/Glimt, pe care au învins-o tot cu 1-0 pe gazonul artificial norvegian săptămâna trecută și față de care au și un meci mai puțin disputat.

Datorită rezultatelor directe împotriva lui Bodo/Glimt, Arsenal își va garanta un loc în play-off-ul tururilor eliminatorii dacă obține cel puțin cu o remiză joi, iar o victorie ar însemna că ar avea nevoie de doar două puncte din ultimele două meciuri pentru a termina pe primul loc și a avansa în optimi.

Arteta a fost martor la șapte victorii consecutive ale echipei sale în toate competițiile - precum și la fiecare dintre ultimele nouă meciuri pe teren propriu, cu două goluri de fiecare dată -, iar un nou parcurs până în semifinalele sau chiar finala competiției nu pare deloc irealizabil.

PSV NU CONVINGE ÎN EUROPA

Marcarea a 11 goluri în două meciuri consecutive ar putea fi cu greu o pregătire mai bună pentru o deplasare ce se aunță dificilă pe Emirates, iar PSV trebuie să valorifice o astfel de energie clinică dacă vrea să arunce pisica printre porumbei în Grupa A după ce a învins FC Zurich cu 5-0 săptămâna trecută.

Joey Veerman a marcat de două ori, alături de reușitele lui Erick Gutierrez, Ibrahim Sangare și Anwar El Ghazi, pentru ca PSV să rămână la mică distanță de tunari și să obțină șapte puncte din primele trei meciuri, ocupând locul doi în clasament la jumătatea turului.

O victorie joi ar duce echipa lui Van Nistelrooy la șase puncte în fața lui Bodo/Glimt, cu două meciuri înainte de final, dar trebuie să abordeze din nou echipa norvegiană după ce a remizat 1-1 în meciul de acasă, astfel că se va face așteptată calificarea, indiferent de ce se va întâmpla pe Emirates în această săptămână, iar deplasarările în Norvegia sunt întotdeauna dificile.

PSV nu și-a pierdut atingerea de aur după ce a pus cinci goluri fără replică în fața lui Zurich, învingând Utrecht cu 6-1 în Eredivisie pentru a rămâne la un punct în spatele campionilor Ajax, dar nu a confirmat încă în nici un meci european, fiind eliminată fără mari probleme din drumul spre Liga Campionilor de Rangers, o echipă ce nu poate să limiteze proporțiile scorului în meciurile din grupă indiferent de adversar.

Tocmai de aceea mizăm pe o victorie a gazdelor, pariu pentru care avem o cotă de 1.50.

PUNCTE CHEIE:

  • Arsenal are 7 victorii consecutive și nu mai puțin de 14 victorii în ultimele 15 meciuri oficiale;
  • Arsenal a câștigat ultimele 10 meciuri oficiale pe care le-a găzduit;
  • PSV și-a arătat limitele în meciurile europene cu Bodo/Glimt (formație de care Arsenal a trecut fără probleme), cu Monaco (care a fost umilită de Trabzonspor) sau Glasgow (care a eliminat-o din drumul spre Liga Campionilor și a fost apoi efectiv batjocorită în toate meciurile din grupă);
  • Și în precedentul sezon european, în Conference League, PSV a fost eliminată de Leicester, o echipă net inferioară lui Arsenal.