Meniu

Academie

Jackpoturi

Primul lucru care le vine în minte oamenilor atunci când se gândesc la jocuri sunt uriașele jackpoturi care pot aduce sume și de peste 1 milion de euro. Desigur, majoritatea jackpoturilor au valori mult mai mici (unele doar de zeci sau câteva sute lei), dar pentru cei care caută un câștig care să facă o diferență există destule de opțiuni.

Jackpoturile își acumulează valoarea din atribuirea unui procent din toate mizele plasate în jocurile conectate la jackpotul respectiv. De exemplu, putem avea un jackpot care leagă toate jocurile de la EGT. Jackpotul are definite 3 niveluri (mic, mediu și mare) iar în total 1.5% din toate mizele rulate în jocurile EGT se duc către acest jackpot. Procentul nu trebuie să fie distribuit uniform - putem avea câte 0.5% care se duc la fiecare nivel sau putem avea câte 0.3% pentru primele două niveluri și restul de 0.9% pentru nivelul superior.

În funcție de modul în care se acordă, există două tipuri de jackpoturi:

  • Mistery - în care pentru fiecare nivel al jackpotului se generează o valoare aleatoare (să zicem că aceasta este de 7534.68 lei). Jackpotul este acordat doar în momentul în care valoarea sa cumulată atinge (sau depășește cu puțin) valoarea setată a jackpotului. Jucătorul care face această ultimă contribuție este cel care încasează jackpotul. Valorile acestor jackpoturi sunt în general mai mici (cele mai mari jackpoturi mistery nu depășesc 10.000 lei). Chiar dacă nu este specificată valoarea exactă la care jackpotul se declașeanză, sunt specificate limitele între care aceasta se situează (de exemplu, pentru un jackpot știm că setările sunt între 3000 și 3500 lei. Chiar dacă nu știm exact la ce valoare va cădea jackpotul dar vedem că s-au acumulat deja 3420 lei, avem un semnal foarte puternic că acel jackpot urmează să cadă).
  • Progressive - în care acordarea jackpotului se face complet aleator (există însă niște condiții legate de valoarea mizei rotirii). Faptul că este acordat comlet aleator face posibil ca două jackpoturi progresive să cadă la intervale foarte scurt unul de altul (chiar dacă este puțin probabil). Jackpoturile Progressive pot fi activate doar prin obținerea unei combinații mari în jocul obișnuit (combinația va fi și ea plătită conform pay table-ului jocului).

După modul de conectare, există trei tipuri de jackpoturi:

  • Jackpot pe un joc specific (exemplu: jackpotul de pe Divine Fortune). În această situație, jackpotul este inclus în RTP-ul jocului (spre exemplu, un astfel de joc cu RTP de 96.7% va însemna că circa 94% din plăți se fac în jocul obișnuit iar 2.7% din fonduri se duc către jackpoturi). La aceste jocuri, jackpotul este comun între toți operatorii care îl oferă. Valoric, sunt cele mai mari jackpoturi.
  • Jackpot al unui furnizor de jocuri. Cel mai bun exemplu sunt jackpoturile pe jocurile EGT. Aceste jackpoturi pot fi disponibile pe toate jocurile sau doar pe o selecție de jocuri. În general, este specific pentru fiecare operator. Contribuția din aceste jackpoturi este inclusă în RTP-ul jocului.
  • Jackpot al unui operator. Un operator poate decide introducerea unor jackpoturi proprii. În cazul acestora, contribuția la jackpot se face adițional RTP-ului jocurilor incluse (motiv pentru care vor fi incluse doar jackpoturi cu RTP mai mic sau se vor seta procente diferite de contribuție). Valoric, sunt cele mai mici jackpoturi, dar se și acordă cel mai des.